Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ENA ΑΣΤΕΡΙ ...ΠΕΦΤΕΙ - ΠΕΦΤΕΙ...

Εδώ και λίγους μήνες διαφαίνεται ένα ύπουλο σχέδιο το οποίο προωθείται στην Ιταλία, που έχει ως στόχο την ανατροπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Από τη μια τα σκάνδαλα με τις αιθέριες υπάρξεις, σκάνδαλα με βουλευτές, υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης και τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις ιταλικές τράπεζες, προσπαθούν να ρίξουν τον Ιταλό πρωθυπουργό που εδώ και μήνες έχει διώξει κακήν κακώς τους διεθνείς οίκους, βάζοντάς τους ακόμα και στο «σκαμνί» για τις περίεργες κινήσεις τους.

Δεν ήταν τυχαίο που ο Μπερλουσκόνι σε μια από τις τελευταίες υποβαθμίσεις έχει κατηγορήσει ανοιχτά τα ΜΜΕ της χώρας τους, ότι προωθούν ψευδή στοιχεία και πιέζουν την κυβέρνηση.

Ο Μπερλουσκόνι, παρότι έχει ανακοινώσει μέτρα λιτότητας ύψους 54 δις για τη μείωση του ελλείμματος, δεν έχει δει τις ανησυχίες και τις κερδοσκοπικές πιέσεις να αμβλύνονται.

Το τελευταίο χτύπημα έρχεται από τον Πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος εξέφρασε τη βαθειά ανησυχία του για το αν η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι σε θέση να λάβει τις κρίσιμες αποφάσες που έχει ανάγκη η χώρα, περιλαμβανομένων των επείγοντος χαρακτήρα μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα, εξέφωσε και μια σκληρή ανακοίνωση, μετά την χθεσινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει “μία αξιόπιστη απάντηση”.

Το ζήτημα που τίθεται είναι εάν η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ικανή να λειτουργήσει με την διαρκή συνοχή που απαιτείται για να διασφαλισθεί η υιοθέτηση μέτρων που δεν είναι δυνατόν να καθυστερήσουν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την άμεση παραίτηση του Silvio Berlusconi ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Ιταλίας, μετά την χθεσινή καταψήφιση του απολογισμού του 2010.

Λέτε ο Σίλβιο να έχει ως στόχο τη διάλυση της ιταλικής οικονομίας, κάνοντας τα στραβά μάτια στις κερδοσκοπικές πιέσεις; Ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο;

Εμάς πάντως, η πολιτική αστάθεια που έρχεται στην Ιταλία κάτι μας θυμίζει . . . Αφήστε που υπάρχει ένα «αντασφαλιστικό» άρωμα . . . Όπως γράφουμε συνέχεια στο ΟΛΥΜΠΙΑ, στόχος των διεθνών κερδοσκόπων είναι τα ιταλικά και ισπανικά CDS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου