Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΜΑΡΕ'ΙΚΑ....

"Δεν είναι θέμα οφέλους, αλλά αποκατάστασης της αλήθειας"
Όσον αφορά το λόγο για τον οποίο η δημοτική Αρχή της Δυτικής Αχαΐας εγείρει αυτή τη στιγμή ένα θέμα που οι περισσότεροι θεωρούν λυμένο, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι "ολοκληρωμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου, όπου και θα ακουστούν οι απόψεις όλων, δεν έχει γίνει ποτέ". Επιχειρώντας δε να περάσει στην αντεπίθεση, χαρακτήρισε τις σχετικές δηλώσεις της ΟΙΚΙΠΑ (με τις οποίες είχε στηλιτεύσει την επιχειρούμενη μεθόδευση, θεωρώντας ότι οι μόνοι εξυπηρετούμενοι από αυτήν είναι οι ιδιώτες - καταπατητές) ως "κατηγορίες και αφορισμούς άνευ αντικειμένου, οι οποίοι στερούνται βάσης" και πρόσθεσε ότι "επ' ουδενί η ΟΙΚΙΠΑ θα υποκαταστήσει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου". Αναρωτήθηκε δε, κάνοντας και χρήση χιούμορ: "Δηλαδή, αν δεν έχει δουλειά να συζητήσει αυτό το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, τότε ποιος έχει; Οι επίτροποι της εκκλησίας;".
Σε ερώτημα, πάντως, του attacktv.gr για το τι έχει να ωφεληθεί ο Δήμος του, σε περίπτωση που η επίμαχη έκταση "καταχωριστεί", τελικά, στην Ηλεία, ο κ. Παναγιωτόπουλος απέρριψε αυτή τη λογική, υποστηρίζοντας: "Δεν είναι θέμα οφέλους. Είναι θέμα αποκατάστασης της πραγματικότητας και της αλήθειας". Υπενθύμισε δε ότι παλιότερα είχε συσταθεί κι επιτροπή από την Περιφέρεια. Ωστόσο, παρότι την επικαλέστηκε, δεν ήταν πρόχειρος ν' απαντήσει σε ποιο πόρισμα είχε καταλήξει η εν λόγω επιτροπή, όσον αφορά το πού εντάσσονται τελικά τα Σαμαρέικα. Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό το νόημα είχε και η αναβολή συζήτησης του θέματος στην παρούσα φάση: να συγκεντρωθούν όλα τα υπάρχοντα στοιχεία και να τεθούν στο τραπέζι, ώστε να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην υπόθεση.
Το ερώτημα, πάντως, παραμένει αναπάντητο ποιος ζήτησε από το Δήμαρχο ν' ανακινήσει ένα ζήτημα το οποίο επισήμως δεν υπάρχει και τίθεται μόνο από τους καταπατητές, γιατί αυτούς και συμφέρει. Υπενθυμίζεται δε ότι ο νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χαρ. Καφύρας, προεκλογικά είχε συνάντηση, στη Μανολάδα, με τους κατοίκους των Σαμαρεΐκων και είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου