Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ....

Ο Philip Hammond θα είναι ο νέος υπουργός Άμυνας της Βρετανίας ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού της ευρωπαϊκής χώρας, David Cameron. Νωρίτερα χθες, ο Liam Fox (αριστερά) είχε υποβάλλει την παραίτησή του ύστερα από τις αποκαλύψεις για συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» με τον επιχειρηματία, Adam Werritty (δεξιά), ο οποίος δραστηριοποιείται στον αμυντικό τομέα.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο επιχειρηματίας είχε ταξιδέψει 18 φορές μαζί με τον πρώην υπουργό Άμυνας της Βρετανίας σε επίσημα ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς να διαθέτει καμία επίσημη αρμοδιότητα. Μόλις μαθεύτηκαν οι μυστικές επαφές και δοσοληψίες του με τον επίσης κουμπάρο του, ο Liam Fox έστειλε μια επιστολή στον David Cameron όπου γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί.
«Ήταν λάθος μου να επιτρέψω να θολώσει η γραμμή ανάμεσα στις προσωπικές και κυβερνητικές μου υποχρεώσεις. Οι επιπτώσεις του λάθους μου έγιναν σαφέστερες τις τελευταίες ημέρες. Επανειλημμένα έχω πει ότι το εθνικό συμφέρον πρέπει να έρχεται πάντα πριν από το προσωπικό συμφέρον. Τώρα πρέπει να τηρήσω όσα λέω. Αποφάσισα λοιπόν, με μεγάλη θλίψη, να παραιτηθώ από τη θέση του υπουργού Άμυνας», αναφέρεται στην επιστολή.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου