Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΝ...ΕΦΑΓΕ...Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ....

Εκπρόσωπος του κόμματος "Ενωμένη Ρωσία", του σημερινού πρωθυπουργού της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάλεσε, την Τετάρτη, τον αποκαλούμενο και ως "πατέρα των ιδιωτικοποιήσεων", Ανατόλι Τσουμπάις, να παραιτηθεί, ύστερα από την αμφιλεγόμενη ομιλία του, παρουσία του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στην οποία τόνισε ότι ο «πολιτικός βίος βρίσκεται σε κατάπτωση τα τελευταία χρόνια».
«Τα τελευταία χρόνια η οικονομική ζωή στη Ρωσία εξελίχτηκε θετικά, την ώρα, όμως, που σημείωνε κατάπτωση η πολιτική ζωή. Μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να διαρκέσει επί μακρόν», τόνισε.
Οι πολιτικοί αναλυτές εστιάζουν στο ότι η δημόσια αυτή επισήμανση από τον Τσουμπάις έγινε με τη συμπλήρωση ενός μήνα, αφότου αναγγέλθηκαν τα σχέδια για επιστροφή στο Κρεμλίνο, την άνοιξη του 2012, του Βλαντιμίρ Πούτιν, που είχε και πάλι διατελέσει πρόεδρος της Ρωσίας στο διάστημα 2000-08.
Ο Ανατόλι Τσουμπάις είναι τώρα επικεφαλής του δημόσιου οργανισμού "Rosnano", που ειδικεύεται στη νανοτεχνολογία, ενώ στα τέλη του 1991 είχε διοριστεί υπουργός αρμόδιος για τη διαχείριση της τεράστιας κρατικής περιουσίας της Ρωσίας, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου