Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΓΟΥΕΝ ΤΖΙΑΜΠΑΟ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ....

Ο πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, με την τρέχουσα επίσκεψη του στην Κίνα και ενόψει της επιστροφής του στην προεδρία το επόμενο έτος, διευρύνει τις σινορωσικές σχέσεις, γεφυρώνοντας τις διαφορές των δύο χωρών όσον αφορά τις εξαγωγές φυσικού αερίου.

Ο Πούτιν, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο, Χου Ζιντάο και τον ομόλογό του, Γουέν Τζιαμπάο, σε ένα διήμερο ταξίδι στο Πεκίνο, που ξεκινά σήμερα, θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της εξωτερικής πολιτικής και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια στη διάρκεια των οποίων ο απερχόμενος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επεδίωξε και πέτυχε τη βελτίωση των δεσμών με τις ΗΠΑ.

«Είναι μια επίσκεψη ορόσημο που θα καθορίσει τη φύση και τη τάση για το μέλλον της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησής του», δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου ΝΑ Ασίας, Αυστραλίας και Ωκεανίας του Ινστιτούτου Σπουδών της Άπω Ανατολής που εδρεύει στη Μόσχα.

«Στη δεκαετία του 1990, η Ρωσία επικεντρώθηκε στην Δύση, αφήνοντας πίσω της την Ασία, επιλογή εσφαλμένη. Τώρα βλέπουμε τη Ρωσία να στρέφεται προς την Ανατολή για νέες αγορές, νέους εταίρους και κεφάλαια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου