Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...ΜΠΟΥΚΑΡΑΝΕ ΣΤΟ Δ.Σ.!!!

Μουσικό... χάπενινγκ επιφύλαξε η μπάντα του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, που συνεδρίαζε σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα, με υπηρεσιακά θέματα στην ημερήσια διάταξη (κυρίως εγκρίσεις ισολογισμών).
Συγκεκριμένα, οι επί πολλούς μήνες απλήρωτοι μουσικοί της μπάντας, που προβαίνουν τελευταία σε σειρά κινήσεων διαμαρτυρίας, με χαρακτηριστικές τις αποδοκιμασίες τους προς το πρόσωπο του δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, κατά την ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης (περίπου στις 8 το βράδυ) εισέβαλαν στην αίθουσα... εν χορδαίς και οργάνω.
Μετά το αρχικό ξάφνιασμα, που προκλήθηκε, παραπονέθηκαν, διά των εκπροσώπων τους, στο Σώμα, καταγγέλλοντας σε έντονο ύφος ότι η καταβολή των οφειλομένων προς αυτούς δεν έχει προχωρήσει ακόμη. Απαντώντας, ο Δήμαρχος Πατρέων ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Αντ. Σκιαθάς, τον έχει ενημερώσει πως εστάλησαν τα εντάλματα πληρωμής τους στον αρμόδιο επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο και αναμένεται η απάντησή του.
Συνάντηση με τον Επίτροπο
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που πρότειναν να υπάρξει νέα συνεδρίαση για συζήτηση του θέματος της Μπάντας εντός των προσεχών ημερών, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημ. Γιαννακόπουλος, τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να συναντήσει, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των εργαζομένων στη Μουσική του Δήμου, τον Επίτροπο, ώστε να διερευνήσουν ποιες δυνατότητες υπάρχουν για την επίλυση του προβλήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή ο Γ. Δημαράς ανέφερε ότι ο ίδιος σκέφτεται να προτείνει, ως εναλλακτική λύση, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, να επιχορηγηθεί ο Σύλλογος που διαθέτουν οι μουσικοί του Δήμου, ούτως ώστε να λάβουν έμμεσα τα οφειλόμενα. Ωστόσο, η πρώτη αντίδραση των μελών της Μπάντας ήταν αρνητική σε μια τέτοια προοπτική. Μάλιστα, κάποιοι από τους μουσικούς προειδοποίησαν ανεπίσημα ότι αν δεν δοθεί και αύριο λύση, τότε είναι διατεθειμένοι να παρεμποδίζουν τις επόμενες συνεδριάσεις του Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου