Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

...ΤΑ ΛΟΥΛΟΥ ΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ....

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποδέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Στάυρο Λαμπρινίδη, η Αμερικανίδα ομόλογός του Χίλαρι Κλίντον, με την τελευταία να να εστιάζει στις «ισχυρές όπως τις χαρακτήρισε σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα.Η Κλίντον χαιρέτησε επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα προς την κατεύθυνση των «δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Η κ. Κλίντον χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τις «ζωτικής σημασίας αποφάσεις» των Βρυξελλών, για την επίλυση της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης και της κρίσης στην Ελλάδα ειδικότερα.

Αναφέρθηκε επίσης στην 71η εθνική επέτειο του «Όχι», την ημέρα που οι Έλληνες γιορτάζουν την ελευθερία και το θάρρος του ελληνικού λαού, όπως τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι και σήμερα η Ελλάδα καλείται να παλέψει με το ίδιο θάρρος.
«Αυτή τη φορά η πρόκληση είναι οικονομική», πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας ότι ο ελληνικός λαός κάνει «μεγάλες αλλαγές, μεγάλες θυσίες», για να γίνει και πάλι η ελληνική οικονομία «υγιής και ανταγωνιστική».

Και ενώ αυτές οι αλλαγές και οι θυσίες είναι σίγουρα επώδυνες, είναι απαραίτητες, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι σε βάθος χρόνου θα ωφελήσουν την Ελλάδα και τους εταίρους της, αλλά ιδιαίτερα τα παιδιά και τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων πολιτών.
Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε ειδική μνεία στην «πολύχρονη συμμαχία» ΗΠΑ-Ελλάδας. Υπογράμμισε επίσης ότι οι δύο χώρες μοιράζονται «κοινούς στόχους» για τη σταθερότητα και την ευημερία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Τέλος η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ τόνισε ότι: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν στη διεύρυνση, εμβάθυνση και ενίσχυση αυτής της ήδη πολύ ζωτικής σημασίας σχέσης (μεταξύ των δύο χωρών)».

Από την πλευρά του, ο κ. Λαμπρινίδης, ευχαριστώντας την κ. Κλίντον για την υποδοχή, ανέφερε ότι είναι μια «θαυμάσια ευκαιρία» για να συζητήσουν μια σειρά από πολύ σημαντικά θέματα, για τις διμερείς σχέσεις, αλλά και για την Ευρώπη.

Χθες, τόνισε, ένα νέο φύλλο γύρισε στην Ευρώπη και «ελπιδοφόρες ημέρες είναι μπροστά μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και για τις οικονομίες μας και τις τύχες μας, που σ' αυτόν τον κόσμο είναι δεμένα όλα μαζί».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου