Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΤΑΞΕ Ο ΣΥΝ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ.!!!

Ο ανατραπείς Λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι, υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη σύλληψή του, κοντά στη Σύρτη, μεταδίδει η λιβυκή τηλεόραση. Στρατιωτικός διοικητής δηλώνει στο "Reuters" ότι ο συνταγματάρχης επιχείρησε να διαφύγει από τη γενέτειρά του, με κονβόι που δέχτηκε επίθεση από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.
Αξιωματούχοι της νέας ηγεσίας δήλωσαν από την Τρίπολη ότι η σορός του Καντάφι μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία, για λόγους ασφαλείας.
Στο μεταξύ, διάγγελμα προς το λιβυκό λαό θα απευθύνει προσεχώς ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, όπως μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση.
Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι αεροσκάφη του χτύπησαν αυτοκινητοπομπή κανταφικών, το πρωί της Πέμπτης, κοντά στη Σύρτη, λέγοντας ότι για την περαιτέρω επιβεβαίωση του θανάτου ή σύλληψης του Καντάφι θα χρειαστεί χρόνος.
Ο στρατιωτικός διοικητής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Αμπντέλ Ματζίντ, δήλωσε αρχικά στο πρακτορείο "Reuters" ότι ο Καντάφι συνελήφθη και τραυματίστηκε, κοντά στη γενέτειρά του, Σύρτη, τα ξημερώματα της Πέμπτης, προσπαθώντας να διαφύγει από την πόλη, με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.
"Υπέκυψε στα τραύματά του", λέει κι ο Αμπντέλ Ματζίντ
Λίγο αργότερα κι ενώ η είδηση της σύλληψης έκανε το γύρο του κόσμου, ο Αμπντέλ Ματζίντ δήλωσε, επίσης στο "Reuters", ότι ο Μουαμάρ Καντάφι υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη, κατά την ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε στην επιχείρηση σύλληψης. Ανέφερε ότι ο συνταγματάρχης τραυματίστηκε στα δύο πόδια και στο κεφάλι.
Ανακοίνωση για το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι μετέδωσε εν συνεχεία η λιβυκή τηλεόραση.
Νεκρός φέρεται κατά την ανταλλαγή πυρών και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Λίβυου συνταγματάρχη, Αμπού Μπακρ Γιουνούς Τζαμπρ, σύμφωνα πάντα με το διοικητή της νέας ηγεσίας της Λιβύης, που μίλησε τηλεφωνικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Reuters".
Επιφυλάξεις από ΝΑΤΟ-ΗΠΑ
Το ΝΑΤΟ είχε δηλώσει νωρίτερα, δι' αξιωματούχου του, ότι ελέγχει τις πληροφορίες για τη σύλληψη του Μουαμάρ Καντάφι, επισημαίνοντας ότι η «επιβεβαίωση θα χρειαστεί χρόνο».
«Σαφώς αυτές είναι πολύ σημαντικές εξελίξεις, που θα χρειαστεί χρόνο για να επιβεβαιωθούν. Εάν είναι αλήθεια, τότε αυτή είναι μία ιστορική ημέρα», ανέφερε ο αξιωματούχος της Συμμαχίας.
Ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαιώνει επί του παρόντος τις πληροφορίες για τη σύλληψη ή το θάνατο του Καντάφι. «Γνωρίζουμε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, αλλά δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε», ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μουαμάρ Καντάφι, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Μετά τις πρώτες πληροφορίες περί σύλληψης του Καντάφι, ο Ρώσος πρόεδρος, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, είχε δηλώσει ότι ο λιβυκός λαός θα πρέπει ν' αποφασίσει την τύχη του Καντάφι.

Πηγή: news.in.gr,ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου