Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΥΡΗ ΕΙΝ 'Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ....

«Με μια απίστευτης μεθόδευσης ψευδεπίγραφη αιτιολογία ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου παρατείνει τη λειτουργία της λατομικής ζώνης Αράξου μέχρι τις 31-12-2014. Ακολουθώντας τη νομοθετική οδό και με πρόσχημα την αποκατάσταση του Περιβάλλοντος των «Μαύρων Βουνών», κατέθεσε τροπολογία στο ν/σ για την έκδοση οικοδομικών αδειών, επιδιώκοντας να καταστήσει τους βουλευτές συμμέτοχους σε μια παράνομη ενέργεια», δηλώνει ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Νίκος Τσούκαλης.
Και συνεχίζει:
«Επειδή γνωρίζει ότι αδυνατούσε να εκδώσει, όπως είχε δικαίωμα, μία ΚΥΑ παράτασης λειτουργίας , αφού αυτή θα συναντούσε την αντίθεση του ΚΑΣ, κατέθεσε τροπολογία χωρίς να τηρούνται καν τα «φιλοπεριβαλλοντικά προσχήματα» αφού τα λατομεία μπορούν να αρχίσουν άμεσα τη λειτουργία τους, χωρίς να εγκριθεί η απαιτούμενη ΜΠΕ για το σύνολο των εργασιών αποκατάστασης.
Η επιχειρηματολογία του υπουργείου περί «άμεσης ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης και αναδάσωσης, ώστε να μην αποκτήσουν μόνιμο και μη αναστρέψιμο χαρακτήρα οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή» θα μπορούσε να θεωρηθεί ειλικρινής εάν ανέμενε την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις εργασίες αποκατάστασης.
Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, αφού μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα «με βάση τους πλέον πρόσφατους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν εκδοθεί για τα εν λόγω λατομεία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου