Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΣΩ Μ' ΒΑΡΙΑ ΄ΝΑΙ Τ'ΑΡΜΑΤΑ...ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΑΜΠΡΑΖΙΑ.!!!

«Το πολυνομοσχέδιο έτσι όπως είναι δεν περνάει. Δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε. Πρέπει να κάνετε αλλαγές».

Αυτό είπε η Βάσω Παπανδρέου, λίγη ώρα πριν περάσει από το ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία, αλλά και πολλές ακόμα διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου.

Μάλιστα θα γίνουν 2 ΚΤΕ, Εσωτερικών και Οικονομικών, με διευρυμένη σύνθεση, παρουσία των υπουργών Ευάγγελου Βενιζέλου, Δημήτρη Ρέππα και Γιώργου Κουτρουμάνη, προκειμένου οι κυβερνητικοί βουλευτές να ενημερωθούν για το νομοσχέδιο.

Έχουν ζητήσει να μιλήσουν 34 βουλευτές, κάτι το οποίο προιδεάζει όλους ότι θα γίνει μια θυελλώδης συνεδρίαση.

Η Βάσω Παπανδρέου μίλησε πρώτη, ως Πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της Βουλής.

«Δεν γίνεται αυτοί που έχουν ετήσιο εισόδημα 100.000 και πάνω να πληρώνουν αναλογικά χαμηλότερους φόρους από αυτούς με μικρότερα εισοδήματα. Δεν γίνεται να συνεχίζετε τη συνήθη φορολόγηση των γνωστών υποζυγίων. Καταργείστε αμέσως τους 77 οργανισμούς που ιδρύθηκαν στη διετία του ΠΑΣΟΚ. Δώστε στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών και κυρίως των υπουργών της τελευταίας δεκαετίας. Δεν μπορεί να μην πάει ούτε ένας στη φυλακή».

Εδώ και μέρες ο Γ. Παπανδρέου έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με όλους τους βουλευτές του κόμματός του, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Όσο για το αν θα υπάρξουν «αντάρτες»; Έχει πλέον σημασία; Έχουν ψηφίσει τόσα επαχθή νομοσχέδια, που ό,τι και να κάνουν τώρα, το όνομά τους δεν εξιλεώνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου