Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΕΤΗ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ...ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ.!!!

Άνετη επανεκλογή από τον πρώτο γύρο των εκλογών εξεσφάλισε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ, συγκεντρώνοντας το 53,04% των ψήφων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας με καταμετρημένο το 15% των εκλογικών τμημάτων.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο Έρμες Μπίνερ, υποψήφιος των Σοσιαλιστών, ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση, συγκεντρώνοντας το...
16,9%, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των υποψηφίων της κατακερματισμένης αντιπολίτευσης.
Η Φερνάντες χρειαζόταν το 45% των ψήφων για να επανεκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ενώ μπορούσε να επανεκλεγεί με 40%+ και προβάδισμα 10% επί του πλησιέστερου αντιπάλου της. Νίκη της Φερνάντες από τον πρώτο γύρο είχαν προβλέψει και όλα τα ext poll.
Ο Ρικάρδο Αλφονσίν, γιος του πρώην προέδρου Ραούλ Αλφονσίν, καταλαμβάνει στην τρίτη θέση με περίπου 10%.
Υποστηρικτές της Φερνάντες είχαν συγκεντρωθεί από το απόγευμα της Κυριακής στην Πλάσα δε Μάγιο, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
Εάν το αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί, η διαφορά θα είναι η μεγαλύτερη αφότου αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην Αργεντινή το 1983. Είναι η έβδομη εκλογική διαδικασία μετά το τέλος της χούντας, στην οποία 28 εκατ. πολίτες κλήθηκαν να εκλέξουν πρόεδρο, αντιπρόεδρο, 130 μέλη της βουλής, 24 μέλη της γερουσίας, κυβερνήτες και τοπικούς αξιωματούχους.
Η Φερνάντες αναμένεται να ορκιστεί την 10η Δεκεμβρίου για τη δεύτερη 4ετή θητεία της στην προεδρία.
«Αν σας έλεγα ότι είμαι ευτυχισμένη, θα έλεγα ψέματα. Νοιώθω και θλίψη...Αλλά ο Νέστορ (Κίρσνερ), όπου κι αν είναι, πρέπει να είναι πολύ ευτυχισμένος», δήλωσε η Φερνάντες, αφού ψήφισε σε ένα σχολείο στη νότια επαρχία Σάντα Κρους, αναφερόμενη στο σύζυγό της, που πέθανε ξαφνικά την 27η Οκτωβρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου