Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΠΗΝΕΛΟΠΗ.....ΚΑΤΑ ΣΤΡΟΦΕΣ....

Της

Πηνελόπης Παναγιωτοπούλου
Απογοήτευση και αγανάκτηση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο αλλά και στους κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας, που το περασμένο Σάββατο είδαν τις καλλιέργειές τους αλλά και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, εξαιτίας των πρωτοφανών σε ένταση καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή.

Κυρίως τμήμα του Νομού από το Γομοστό έως τα σύνορα με την Ηλεία, υπέστη σημαντικό πλήγμα με ανυπολόγιστες καταστροφές σε θερμοκήπια και άλλες καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι σήμερα έχουν γίνει γνωστά, τα σημαντικότερα προβλήματα προκλήθηκαν κατά μήκος του Εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και του σιδηροδρομικού άξονα που διέρχεται από την περιοχή, γεγονός που επισείει ευθύνες στους αρμοδίους φορείς που τα διαχειρίζονται.

Σε ότι αφορά στις αποζημιώσεις, μάλλον οι αγρότες θα περιμένουν για πολύ. Χρήματα που οι ίδιοι έχουν καταβάλει για να διασφαλίσουν την παραγωγή τους σε περιπτώσεις θεομηνιών και καταστροφών έχουν διοχετευτεί για την κάλυψη άλλων αναγκών. Αποτέλεσμα; Αδυναμία αποζημιώσεων και συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος που οδηγεί πλέον τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής σε έξοδο από την παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου