Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Ακόμα μία σημαντική διάκριση για τη σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου έρχεται να προστεθεί στις αναρίθμητες άλλες, που έχει ήδη κατακτήσει.

Συγκεκριμένα, στις 9 Μαΐου, στη Φλωρεντία, θα της απονεμηθεί το βραβείο «Una vita per la musica – Giglio d’Oro», που σημαίνει «Μια ζωή για τη μουσική» από τον Οργανισμό «Premio Galileo 2000», ο οποίος τα τελευταία 14 χρόνια βραβεύει εξέχουσες προσωπικότητες της Ευρώπης, από την πολιτική, την οικονομία, τις επιστήμες και τις τέχνες. Μεταξύ αυτών των προσωπικοτήτων περιλαμβάνονται: ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η Ειρήνη Παππά (η οποία είναι και μέλος της επιτροπής που επέλεξε τη Χαρούλα Αλεξίου) και η Κλαούντια Καρντινάλε.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την περασμένη εβδομάδα, ήρθε στην Αθήνα ο Alfonso De Virgiliis, ο πρόεδρος του Ιδρύματος, για να παραδώσει προσωπικά την πρόσκληση στη Χαρούλα Αλεξίου -κίνηση ενδεικτική για τη σημασία που έχει η παρουσία της Ελληνίδας ερμηνεύτριας στην τελετή απονομής, η οποία θα γίνει στο «Teatro della Pargola», ένα θέατρο το οποίο μετρά τέσσερις αιώνες ζωής.

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 15 Μαΐου, η Χαρούλα Αλεξίου, θα ξεκινήσει περιοδεία στις μεγαλύτερες πόλεις του εξωτερικού, η οποία θα διαρκέσει δύο μήνες και το κοινό θα έχει τη χαρά να απολαύσει την αγαπημένη του τραγουδίστρια σε ένα προσεγμένο πρόγραμμα με διαχρονικά τραγούδια για τον έρωτα, τον πόνο, τη μοναξιά, τη χαρά και όλα τα συναισθήματα που βιώνουν οι άνθρωποι. Παραγωγός και αυτής της περιοδείας θα είναι ο Βρετανός Tim Dowdall, ο οποίος είναι και διοργανωτής συναυλιών διεθνούς φήμης καλλιτεχνών.

Πηγή: yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου