Τρίτη 24 Μαΐου 2011

...ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ...

Από την αποχώρηση του περιφερειακού συμβούλου της πλειοψηφίας και τέως αντινομάρχη Υγείας, Γεράσιμου Φεσσιάν, ύστερα από αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του οργάνου, Κώστα Καπέτα, συνοδεύτηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας, σήμερα, Τρίτη.

Ο λόγος της έντονης αντίδρασης του κ. Φεσσιάν ήταν ότι, παρ' όλο που είχε ζητήσει εγγράφως από τον κ. Καρπέτα να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως το θέμα της συγχώνευσης των νοσοκομείων της Δ. Ελλάδας, αυτό δεν συνέβη, καθώς ο κ. Καρπέτας επικαλέστηκε τον Κανονισμό λειτουργίας του Σώματος.

“Είναι θέμα Κανονισμού”, ήταν, άλλωστε, και η φράση που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο περιφερειάρχης, Απ. Κατσιφάρας, την ώρα που ο σύμβουλός του αποχωρούσε από την αίθουσα της συνεδρίασης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μιλώντας στο attacktv, ο κ. Φεσσιάν είπε μεν ότι όντως, με βάση τον Κανονισμό, προβλέπεται ότι θέμα προ ημερησίας μπορεί να εισαχθεί μόνο ύστερα από πρόταση είτε του ίδιου του Γενικού Γραμματέα είτε κάποιου εκ των αντιπεριφερειαρχών. Ωστόσο, κάλλιστα, όπως είπε, θα μπορούσε ν' αναληφθεί τόσο από τον κ. Καρπέτα όσο κι από τον κ. Κατσιφάρα η δέσμευση ότι το θέμα, το οποίο ο ίδιος το θεωρεί -και όντως είναι- κεφαλαιώδους σημασίας, θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος. Όμως, ούτε αυτό συνέβη.

“Αν ο Περιφερειάρχης δεν θεωρεί το θέμα σοβαρό, τότε λυπάμαι για το μέλλον του τόπου μας. Αν θέλει την υποβάθμιση της Υγείας στην περιοχή, το κρίμα στο λαιμό του”, σχολίασε ακόμη στο attacktv ο Γερ. Φεσσιάν, ο οποίος υπενθύμισε, επιπλέον, ότι και το Φεβρουάριο (πριν θεσπιστεί ο νέος Κανονισμός) είχε ζητήσει να συζητηθεί το πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη για το “αμαρτωλό” ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και το επανέφερε και αργότερα, αλλά κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει γίνει.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι “υπάρχουν κι άλλα θέματα προνοιακής μέριμνας, που ο κ. Κατσιφάρας τα έχει κρατημένα στο συρτάρι του και δεν έχει κάνει τίποτα”.

Τέλος, επισήμανε ότι ο ίδιος έχει αντιδράσει ανάλογα και στο παρελθόν, όταν θεώρησε ότι εγείρεται θέμα συνείδησης για τον ίδιο, λέγοντας ότι έχει αποχωρήσει παλιότερα από συνεδριάσεις τόσο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας όσο και του Διαμερισματικού Συμβουλίου στο οποίο ανήκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου