Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΟΥΝ...

Την λήψη άμεσων μέτρων, προκειμένου να προστατευθεί ο πληθυσμός της χώρας μας, ο οποίος κινδυνεύει από τα μεταλλαγμένα και εισαγόμενα προϊόντα, ζήτησε με επερώτησή του στην Βουλή, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος.

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑ.Ο.Σ. περιγράφοντας το πρόβλημα, σημείωσε ότι «στην Ελλάδα ούτε ο ΕΦΕΤ έχει τα μέσα, ούτε ο Δημόκριτος επαρκεί και δυστυχώς, δεν έχουμε μια ενιαία στάση αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού προβλήματος»

Για να εξηγήσει:
«Η ανάμειξη γονιδίων από βιολογικά διαφορετικούς οργανισμούς και η κατανάλωση προϊόντων φυτικής προέλευσης που εμπεριέχουν ζωικά γονίδια και αντίστροφα, θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα.
Στην Ελλάδα αυξήθηκε πέρσι κατά 50.000 τόνους, η κατανάλωση της μεταλλαγμένης σόγιας στην κτηνοτροφία, φθάνοντας τους 180.000 τόνους!
Πείραμα που διενεργήθηκε στην Ρωσία, καταδεικνύει ότι εξ αιτίας της μεταλλαγμένης σόγιας, παρατηρούνται σοβαρές επιπτώσεις στα θηλαστικά.
Σε ολόκληρη όμως την βιολογική αλυσίδα υπάρχει πρόβλημα, με αυξητικές ορμόνες στους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς και διαστημικά μη εγκεκριμένα φυτοφάρμακα από το εξωτερικό, στις καλλιέργειες».

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος υπογράμμισε ότι «η λογική συνωμοσίας, που στοχεύει στην παγκόσμια μείωση του πληθυσμού, μέσα από τον έλεγχο της διατροφής, την απαγόρευση συγκεκριμένων βιταμινών, ή άλλων ιχνοστοιχείων, είναι ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, υπάρχουν πάνω από 350.000 υπογόνιμα ζευγάρια νεαρών ηλικιών…»

Και κατέληξε ο ερωτών βουλευτής Αχαίας: «Αν η Ελλάδα συνεχίσει να ανοίγει το παράθυρο για να εισβάλλουν μεταλλαγμένα, θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα! Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτή την παγκόσμια διατροφική δικτατορία, με αποτελεσματικά μέτρα εκ μέρους της Κυβέρνησης, που επιβάλλεται να τα λάβει άμεσα.
Αν και βέβαια είναι αμφίβολο, κατά πόσο οι πολιτικά μεταλλαγμένοι του ΠΑΣΟΚ, θα μπορέσουν να πάρουν τα ενδεδειγμένα μέτρα για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου