Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ...

Με ενδιαφέρον (αλλά και κάποια αγωνία από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το κλίμα της υποδοχής, καθώς αυτή συμπίπτει με τη λήψη άλλης μιας δέσμης σκληρών οικονομικών μέτρων) αναμένεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στα Καλάβρυτα, την Κυριακή, όπου θα συνοδεύει τον Καναδό ομόλογό του, Στίβεν Χάρπερ, κατά το προσκύνημά του στη μαρτυρική πόλη και τη μετάβασή του στον τόπο θυσίας εκατοντάδων Καλαβρυτινών (στο λόφο του Καπή).
Εξυπακούεται ότι όλα αυτά τίθενται υπό των αίρεση τυχόν ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που ίσως προκύψουν μετά την πραγματοποίηση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, το οποίο συγκάλεσε υπό την προεδρία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για αύριο, Παρασκευή, στις 12.30 μ.μ., σε μια ύστατη προσπάθεια επίτευξης ενός μίνιμουμ συναίνεσης, η αποτυχία της οποίας πιθανότατα θα δρομολογήσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Φόρος τιμής στα θύματα της Κατοχής

Υπενθυμίζεται ότι ο Καναδός Πρωθυπουργός αποφάσισε να βρεθεί στη συγκεκριμένη περιοχή θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής κατοχής, δεδομένου ότι χιλιάδες Αυστραλοί συμπολέμησαν στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τους Έλληνες εναντίον των δυνάμεων του Άξονα.
Όσο για την επιλογή των Καλαβρύτων, πέραν του γεγονότος ότι εκεί, στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, συντελέστηκε ένα από τα πλέον φριχτά και αποτρόπαια εγκλήματα των ναζί στην Ελλάδα, με τον αφανισμό ολόκληρου του ανδρικού πληθυσμού της ιστορικής κωμόπολης και με τον εμπρησμό όλων των οικιών της, ο κ. Χάρπερ έτυχε ν' ακούσει πολλά για το δράμα των Καλαβρυτινών από τον πιο στενό του συνεργάτη, τον εκπρόσωπο Τύπου του, Δημήτρη Σούδα, ο παππούς του οποίου βρισκόταν μεταξύ των εκτελεσθέντων.

1 σχόλιο:

  1. τον καλοσοριζουμε ομως πρεπει να του υπενθυμισουμε για την απογνωση των λαικων στρωματωνεξαιτιας της οικονομικης κρισης που μας επεβαλε αφου μας ειπε προεκλογικα λεφτα υπαρχουν.μηπως φτιαχτηκε η νεα εθνικη οδος πατρων πυργου που σκοτωνετε κοσμος μηπως φτιαχτηκαν τα ενωσιακα γηπεδα των πατρων μηπως δοθηκαν τα λεφτα στους σεισμοπληκτους της αχαιας που συνεχωςτουςεμπαιζουν μηπως υπαρχει υγεια λογω της ελλειψης στα απλα πραγματα μηπως καταπολεμηθηκε η εγκληματικοτητα η ανεργια μηπως ενισχυθηκε η αστυνομικη διευθυνση αχαιας σε ανθρωπινο δυναμικο μηπως δημιουργηθηκαν νεες υπηρεσιες της ελληνικης αστυνομιας στην δυτικη αχαια.γιατι να καμαρωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή