Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΝΤΗΣ

Ερώτηση στη Βουλή για τις καταγγελίες της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ιωάννης Κοραντής. Οι καταγγελίες αφορούσαν σε επιστολή του προέδρου της Ένωσης προς τα μέλη της, όπου ασκήθηκε δριμεία κριτική στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την εξωτερική πολιτική της χώρας.

«Η Διπλωματική μας Υπηρεσία είναι πάντοτε πολύ προσεκτική στις εκφράσεις της, όπως άλλωστε αρμόζει στην αποστολή της. Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες Διπλωμάτες, με σύνεση, παρρησία, αλλά και σταθερότητα επεσήμαιναν επανειλημμένως στην Κυβέρνηση, όχι μόνο τη δεινή θέση, στην οποία είχε περιέλθει η Υπηρεσία λόγω της εσφαλμένης πολιτικής της Κυβέρνησης, αλλά κυρίως τους σοβαρούς κινδύνους, που εγκυμονούσε για τα εθνικά μας συμφέροντα μία ανερμάτιστη εξωτερική πολιτική.

Η επιστολή - καταπέλτης, όπως χαρακτηρίσθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ - του Προέδρου της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, με την οποία καταγγέλλεται τόσο η περιθωριοποίηση της Διπλωματικής μας Υπηρεσίας, 'oσο και η διολίσθηση της εξωτερικής μας πολιτικής σε επικίνδυνες ατραπούς, είναι ενδεικτική της απόγνωσης, που διακατέχει τους διπλωμάτες μας. Η άρνηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ να τη σχολιάσει και η αμήχανη επανάληψη καθησυχαστικών διαβεβαιώσεων υπογραμμίζουν ακόμη περισσότερο το βάρος και το εύρος των καταγγελιών της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ). Οι Έλληνες Διπλωμάτες, στους οποίους η πατρίδα ανέθεσε το μεγάλο έργο της διπλωματικής θωράκισής της, είναι άξιοι κάθε επαίνου για το θάρρος, την εντιμότητα και το σθένος τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1. Έχει συνειδητοποιήσει τι σηματοδοτεί η ανωτέρω επιστολή;

2. Θα λάβει υπ' όψιν του τις τεκμηριωμένες αυτές καταγγελίες, ούτως ώστε να λάβει άμεσα τα κατάλληλα μέτρα, για διόρθωση πορείας, τόσον ως προς την επαναφορά της διπλωματικής μας υπηρεσίας στο επίπεδο και τον ρόλο που της αρμόζει όσο και τον αναπροσανατολισμό της εξωτερικής μας πολιτικής, ειδικότερα έναντι της Τουρκίας;» αναφέρει η ερώτηση του κ. Κοραντή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου