Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η.Π.Α.-ΒΡΕΤΑΝΙΑ.Η ΜΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ!!!

Η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχθηκε στο παλάτι του Μπάκινχαμ τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Μισέλ, που πραγματοποιούν τριήμερη επίσκεψη στη Βρετανία στο πλαίσιο ευρωπαϊκής περιοδείας.
Το ζεύγος Ομπάμα συναντήθηκε επίσης με τον πρίγκιπα Κάρολο και τη δούκισσα της Κορνουάλλης, καθώς και με το νεόνυμφο πριγκιπικό ζεύγος Ουίλαμ και Κέιτ.
Σε κοινό τους άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στους Times, ο Ομπάμα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάνουν λόγο για...
την «ουσιώδη» σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας.
«Η σχέση μας δεν είναι απλώς ειδική, είναι μία ουσιώδης σχέση – για εμάς και τον κόσμο. Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία στέκονται η μία δίπλα στην άλλη, οι λαοί μας και οι λαοί ανά τον κόσμο μπορούν να είναι πιο ασφαλείς και πιο εύποροι. Ο λόγος που ευδοκιμεί είναι επειδή προωθεί κοινά συμφέροντα και κοινές αξίες. Πρόκειται για μία τέλεια ευθυγράμμιση των όσων χρειαζόμαστε και των όσων πιστεύουμε και οι δύο», αναφέρει το άρθρο.
Αύριο, ο Ομπάμα θα έχει συνομιλίες με τον Κάμερον, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Λιβύη να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.
Ο Ομπάμα έφτασε στη Βρετανία τη Δευτέρα, μία ημέρα νωρίτερα απ’ό,τι ήταν προγραμματισμένο, εν μέσω ανησυχιών για προβλήματα στις πτήσεις λόγω της ηφαιστειακής τέφρας. Η επίσκεψη είναι μόλις η τρίτη επίσημη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στη Βρετανία τα τελευταία 100 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου