Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ !!!

1-2-3 Ιουνίου στο Θέατρο Badminton
ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ

Το παγκοσμίου φήμης Συγκρότημα του Αλεξαντρώφ με 125 χορωδούς μουσικούς και χορευτές της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Μόσχας
Alexandrov Academic Ensemble of Song and Dance of the Russian Army
Το καλλιτεχνικό συγκρότημα του Κόκκινου Στρατού, που περιλαμβάνει χορωδία, ορχήστρα και χορευτικό σύνολο, είναι πλέον συνυφασμένο με συνεχόμενες επιτυχημένες sold out παραστάσεις στα μεγαλύτερα θέατρα του πλανήτη. Για όλο τον κόσμο, το Συγκρότημα του Κόκκινου Στρατού του Αλεξαντρώφ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα διασημότερα καλλιτεχνικά ιδρύματα της Ρωσίας, όπως το Θέατρο Μπολσόι, το Μουσείο Ερμιτάζ ή η Πινακοθήκη Tretyakov.
Το ρεπερτόριο του συγκροτήματος περιλαμβάνει περισσότερες από δύο χιλιάδες μουσικές συνθέσεις: πατριωτικά και επαναστατικά τραγούδια, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, θρησκευτική μουσική, κλασικές συνθέσεις Ρώσων και ξένων συνθετών, καθώς και αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής.
Η χορωδία του Alexandrov Ensemble έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες ανδρικές χορωδίες του κόσμου. Συνδυάζει την αρμονία και την καθαρότητα ήχου του ακαδημαϊκού τραγουδιού, μέ έναν πολύχρωμο συναισθηματισμό που χαρακτηρίζει την αμεσότητα στην παραδοσιακή τέχνη. Εκτός αυτού, διαθέτει υψηλές φωνητικές ικανότητες. Η χορευτική ομάδα του συνόλου, με σκηνικές χορογραφίες που ξεσηκώνουν, διατηρεί το κύρος του συγκροτήματος και συνεισφέρει στο υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο.
Η επιτυχία της χορωδίας, των σολίστ και της χορευτικής ομάδας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ευελιξία και την αρμονία της ορχήστρας. Η ορχήστρα συνδυάζει με επιτυχία τα ρωσικά παραδοσιακά έγχορδα όργανα – domra (πρόγονος της μπαλαλάικα), μπαλαλάικα και bayan (ρώσικο ακορντεόν με πλήκτρα) – με τα ξύλινα και χάλκινα πνευστά.
Το «Alexandrov Academic Ensemble of Song and Dance of the Russian Army» (=Ακαδημαϊκό Συγκρότημα Τραγουδιού και Χορού του Αλεξαντρώφ του Ρώσικου Στρατού) είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική, καλλιτεχνική ομάδα της Ρωσίας. Ημέρα ίδρυσης του Συγκροτήματος θεωρείται η 12η Οκτωβρίου του 1928, ημέρα που πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράσταση στο κεντρικό κτήριο του Κόκκινου Στρατού. Εκείνη την εποχή τα μέλη του συγκροτήματος ήταν 12, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του ’30 έφτασαν τα 300 και η φήμη τους είχε ήδη διασχίσει τα σύνορα της χώρας.
Η πρώτη παράσταση του συγκροτήματος εκτός Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1937, όπου έλαβε το βραβείο Grand Prix of the World Exhibition, ενώ το 1978, 50 χρόνια από την ίδρυσή του, το σύνολο έγινε «ακαδημαϊκό», λαμβάνοντας έτσι την υψηλότερη επαγγελματική διάκριση.
Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το συγκρότημα έδωσε περισσότερες από 1500 παραστάσεις και ενδυνάμωνε το πολεμικό πνεύμα του Κόκκινου Στρατού. Είχε χωριστεί σε μικρότερες ομάδες και συνέβαλε τα μέγιστα στην βελτίωση του ηθικού στο στρατιωτικό μέτωπο. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες που περιγράφουν τις εμφανίσεις της χορωδίας ακόμα και στα χαρακώματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Ιδρυτής και πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Συγκροτήματος ήταν ο συνθέτης και καθηγητής του Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, Υποστράτηγος Alexander Alexandrov (Καλλιτέχνης του Λαού της Σοβιετικής Ενωσης), ο οποίος παρέμεινε στην ηγεσία της ομάδας για 18 χρόνια. Άξιος διάδοχος υπήρξε ο γιος του, Boris Alexandrov, που διηύθυνε το σύνολο για 41 χρόνια (από το 1946 έως το 1987). Σήμερα επικεφαλής του συγκροτήματος είναι ο «Τιμημένος Εργάτης του Πολιτισμού της Ρωσίας» Leonid Malev και καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος είναι ο Igor Raevskiy «Καλλιτέχνης του Λαού».
Το Alexandrov Academic Ensemble of Song and Dance του Κόκκινου Στρατού αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ρωσικής κυβέρνησης, είτε γίνονται στη Ρωσία είτε αλλού. Το Συγκρότημα του Αλεξαντρώφ έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία από τα γενέθλια του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ το 2004, στο έτος Ρωσίας στην Κίνα ή την Ινδία, έως στα 60 χρόνια από την Ημέρα της Νίκης κατά του φασισμού στο Αουσβιτς και σε 70 ηρωικές πόλεις που είχε απελευθερώσεις ο Κόκκινος Στρατός. Ηταν επίσης η βασική καλλιτεχνική ατραξιόν στη Eurovision του 2009 που έγινε στη Μόσχα. Οι υπηρεσίες του συγκροτήματος έχουν αναγνωριστεί με τα εγκυρότερα ρώσικα και διεθνή βραβεία.
Στις 12 Οκτωβρίου του 2008, το Alexandrov Ensemble γιόρτασε τα ογδοηκοστά του γενέθλια. Για την επέτειο αυτή, πέρα από μία μεγάλη εκδήλωση στη Ρωσία με πολλές διεθνείς προσωπικότητες, διοργανώθηκε μεγάλη περιοδεία στην πρώην ΕΣΣΔ, καθώς και σε 60 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική, συναντώντας παντού τεράστια επιτυχία και διθυραμβικές κριτικές. Η περιοδεία αυτή ακόμη συνεχίζεται και κάνει στάση στην Αθήνα, στο Θέατρο Badminton.
Πόσα έχουμε βιώσει,
και πόσο μακρύς φαίνεται ο δρόμος,
από τότε που ήμουν μικρό αγόρι μέχρι τώρα.
Υπήρξαν πολλά θετικά, αλλά και αρνητικά πράγματα.
Και η ζωή ήταν μια ατέλειωτη μάχη, γεμάτη δουλειά, προβλήματα και δυσκολίες.
Αλλά παράπονο δεν έχω. Ευχαριστώ τη μοίρα που η ζωή μου,
η δουλειά μου, έδωσαν καρπούς για την αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα και το Λαό.
Αυτή είναι η μεγάλη ευτυχία.
A.V. Aleksandrov
Χρονική διάρκεια παράστασης: 2 ώρες περίπου με το διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων:
A Ζώνη: 60€
Β Ζώνη: 50€
Γ Ζώνη: 40 €
Δ Ζώνη: 30€
Φοιτητικό Δ Ζώνη: 20€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου