Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΗ...ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΑ ΣΚΥΛΟΨΑΡΑ...

Ιδιαίτερα επικριτικός για την πολιτική, αλλά και για τις μεθόδους διακυβέρνησης που έχει επιλέξει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, εμφανίζεται, μιλώντας στο attacktv, ο τ. αντιδήμαρχος της Πάτρας και πρ. μέλος της Τριμελούς Γραμματείας της Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ζαφειρόπουλος.

“Η λογική και φιλοσοφία της κυβέρνησης, μέσα από το opengov, αποδείχτηκε λάθος. Όταν ο καπετάνιος είναι σε μία μεγάλη φουρτούνα, δεν αλλάζει το λοστρόμο, τον α΄ μηχανικό και τους έμπειρους αξιωματικούς με τους καμαρότους”, αναφέρει δηκτικά ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Ωστόσο, με αφορμή και την αφίσα με τη μορφή του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, με το σύνθημά του “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” και με την προσθήκη “δεν εκχωρείται”, που τοιχοκολλήθηκε σε πολλά σημεία της αχαϊκής πρωτεύουσας -και όχι μόνο- από μέλη της Αριστερής Πρωτοβουλίας (ρεύμα του ΠΑΣΟΚ), ο Γ. Ζαφειρόπουλος παρατηρεί ότι “οι όποιες φωνές γυρνάνε στο παρελθόν δεν βοηθούν, διότι τώρα βρισκόμαστε στο παρόν και σχεδιάζουμε το μέλλον”. Όπως λέει, “ναι μεν η πολιτική που ακολουθείται σήμερα είναι λάθος, αλλά η επιστροφή στο παρελθόν δεν ωφελεί σε τίποτα”.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος, αναφερόμενος στο κίνημα των “αγανακτισμένων”, που έχει κατακλύσει τις πλατείες πολλών ευρωπαϊκών χωρών και που δίνει κάθε βράδυ “ραντεβού” και στην “καρδιά” της Πάτρας, την πλατεία Γεωργίου, παραδέχτηκε ότι και ο ίδιος βρέθηκε μαζί με τους συγκεντρωμένους.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα μας, πεποίθησή του είναι ότι, “έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα στην Ελλάδα, με τη διάλυση του κράτους, με τη μη λειτουργία των θεσμών, με το χάσιμο της εμπιστοσύνης του Έλληνα πολίτη στα πολιτικά κόμματα και ιδαίτερα στην κυβέρνηση, δεν νομίζω ότι θα έχουν επιτυχία όποια μέτρα και αν πάρουν, αν δεν θέσουν σε λειτουργία το μηχανισμό της δημόσιας διοίκησης, αν δεν αξιοποιήσουν τους δημοσίους υπαλλήλους”. Προσθέτει δε ότι, “ακόμη κι όλους τους μισθούς και τις συντάξεις να κόψουν, δεν θα πετύχουν τίποτα, αν δεν θέσουν ως προτεραιότητά τους τη σωστή και εύρυθμη λειρουργία της δημόσιας διοίκησης, αλλά και την αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου