Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο ΕΝΑΣ ΠΕΤΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΑΜΑΡΩΝΕΙ...

Ευθεία πρόσκληση-πρόκληση στη ΝΔ και προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, καλώντας τους να απαντήσουν, στο πλαίσιο της «δήθεν αυτοκριτικής που κάνουν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για τα όσα είχε αναφέρει ο κ. Σαμαράς σε ομιλία του, στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», τον Μάιο του 2009, για την τότε κατάσταση της οικονομίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε στη δημοσιότητα απόσπασμα της τότε ομιλίας του νυν Προέδρου της ΝΔ , στο οποίο ο κ. Σαμαράς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε το 2004 έλλειμμα 7,5% και το είχε μειώσει στο 4,5%, θωρακίζοντας την οικονομία της χώρας απέναντι στην κρίση που είχε ξεκινήσει».

Ο κ. Πεταλωτής σε υψηλούς τόνους μίλησε για «ψέματα» που λέγονταν τότε και για «κοροϊδία του λαού». «Προσπαθούν να τα ρίξουν σε κάποια άλλη ΝΔ και να μας εξηγήσουν πώς δικαιολογούνται αυτά που έλεγε τότε, αποκρύπτοντας το μέγεθος του ελλείμματος από το λαό», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι «κοροϊδεύουν τον κόσμο, όταν λένε ότι κάνουν αυτοκριτική».

Σε κείμενο που διενεμήθη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πέραν του αποσπάσματος από την ομιλία του κ. Σαμαρά, που ανέγνωσε ο κ Πεταλωτής, γίνεται λόγος για «μπάχαλο με την δήθεν "αυτοκριτική" της ΝΔ για την απογραφή του 2004, για την οποία, εκτός από τον συνήθη ύποπτο πρώην πρωθυπουργό και τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ όλοι μίλησαν».

Στο ίδιο κείμενο, με την παράθεση του αποσπάσματος της ομιλίας Σαμαρά, αναφέρεται ότι «διαφήμιζε το αποτέλεσμα της απογραφής που σήμερα καταγγέλλει».

Ο Γιώργος Πεταλωτής επέκρινε και πάλι όσους ασκούν «μίζερη κριτική» και υπογράμμισε ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι η μόνη που μπορεί να δώσει προοπτική για τη χώρα.

Όχι σε πρόωρες εκλογές

Καταστροφική, θεωρεί η κυβέρνηση, τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές και την εκλογολογία «επαναστατικής φαντασίας σενάριο». Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν τολμάει να ζητήσει εκλογές γιατί θα τις χάσει». Ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι «δεν απασχολεί την κυβέρνηση τέτοιο ενδεχόμενο και η σχετική συζήτηση κάνει ζημιά στην οικονομία». Προσδιόρισε ως άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση, να προχωρήσει το έργο της για να βγει η χώρα από τη κρίση, προωθώντας μεγάλες αλλαγές και τομές για να μην αντιμετωπίσει εκ νέου τέτοιες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου