Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ...

Την ικανοποίηση τους για την ανάδειξη του τουρισμού στην κρυφή της αναπτυξιακής πυραμίδας της χώρας, εκ μέρους του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ, εξέφρασαν με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φορείς του ελληνικού τουρισμού τονίζοντας πως...
αναμένουν την ταχεία υλοποίηση τους.

Ειδικότερα, ο νέος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος, δήλωσε πως θα πιέσει την πολιτική ηγεσία προς την κατεύθυνση της χρήσης και δεύτερου αεροδρομίου στην Αττική που θα δώσει μεγάλη ώθηση τόσο στον προορισμό της Αθήνας όσο και της Πελοποννήσου, καθώς μόνο έτσι θα προσγειωθούν στην Ελλάδα αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους.
Επίσης, ο κ. Ρέτσος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων βρίσκεται σε τροχιά επίλυσης, ενώ για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στον κλάδο των επενδύσεων δήλωσε πως αναμένει την υλοποίηση των εξαγγελιών, αν και όπως επισήμανε, ο ΣΕΤΕ έχει καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο αντιμετώπισης της.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γιώργος Τελώνης, ο οποίος θεωρεί πολύ θετική εξέλιξη το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ενώ επισημαίνει πως παραμένει ανοικτό ζήτημα για το σύνδεσμο η επέκταση του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ και στις υπόλοιπες τουριστικές υπηρεσίες, πέραν των ξενοδοχειακών.
Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιάννης Οικονόμου, αφού υπογράμμισε πως συχνά τις εξαγγελίες και την πράξη τις χωρίζει μεγάλη απόσταση, κάλεσε με αφορμή την επικείμενη γενική απεργία την κυβέρνηση να λάβει επειγόντως μέτρα για την ομαλή εισροή στην Ελλάδα των τουριστών που θα έρθουν αεροπορικώς.
Τέλος, ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) Μάριος Τριβυζάς επέκρινε εμμέσως τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο σημειώνοντας ότι δεν έγινε καμία αναφορά από τον Πρωθυπουργό για το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων που είναι κλειστά σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ελλείψει πόρων. Αναφερόμενος, δε, στον παραλογισμό του θέματος τόνισε πως με δημοσιονομικό κόστος 700.000 ευρώ (προσλήψεις εποχιακών) το ελληνικό κράτος χάνει 10 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
στις 19:28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου