Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Την σημερινή 24ωρη απεργία και τα συλλαλητήρια οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενώ τις δικές του κινητοποιήσεις οργανώνει το ΠΑΜΕ.

Λόγω της 24ωρης απεργίας ουσιαστικά θα μπει λουκέτο στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση για τις 11 το πρωί στον Πεδίον του Άρεως, ενώ για την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕΣΥ. Οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης.

Τη συμμετοχή της στην 24ώρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει και η
Την συμπαράστασή του στις σημερινές κινητοποιήσεις εξέφρασε με ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).



Στο λιμάνι του Πειραιά

Με νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά απειλούν την Τρίτη δύο από τα 14 σωματεία της ΠΝΟ, κόντρα στην απόφαση που έλαβε το συνδικάτο να μην προχωρήσει σε κινητοποίηση. Ωστόσο το απόγευμα της Δευτέρας υπήρξε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας η απεργία κρίθηκε παράνομη. Όμως, οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν εκ νέου σε αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά, ενώ η εισαγγελία εφετών Πειραιά έδωσε εντολή στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές να τηρηθεί ο νόμος και να αποφευχθούν ενέργειες που θα εμποδίσουν τον απόπλου των πλοίων.



Στην Πάτρα

Δύο συλλαλητήρια θα γίνουν και στην Πάτρα. Η μια συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο στις 10.30 το πρωί και θα συμμετέχουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 10 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου