Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΑΡΧΟΝΤΑΣ...ΚΑΙ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ...ΑΡΕΙ

Σε ειδική τελετή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο εκδότης του Βήματος και των Νέων, επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης αναγορεύθηκε άρχοντας οφικιάλιος. «Έχομεν και το ευχάριστον γεγονός ότι αι τάξεις των οφικιάλιων του πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου επλουτίζονται με ένα εκλεκτόν νέον μέλος, τον εντιμολογιώτατον κ. Σταύρον Ψυχάρην, διακεκριμένον άνθρωπον του πνεύματος, δημοσιογράφον υψηλού κύρους και εκδότην», είπε ο Πατριάρχης, προσφωνώντας τον νέο άρχοντα και αναφέρθηκε στη θητεία του ως πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους.

«Ειργάσθη φιλοπόνως και επιτυχώς δια την πολυμερή και πολύτροπον ενίσχυσιν των σεπτών αγιορειτικών μοναχικών καθιδρυμάτων, δια την εξασφάλισιν ευρωπαϊκών και κρατικών κονδυλίων δια τα απαραίτητα μεγάλα κτητορικά και αναστηλωτικά έργα, όπως επίσης ειργάσθη φιλοτίμως δια την διασφάλισιν των ιερών κειμηλίων, τα οποία αποτελούν μοναδικήν κληρονομίαν του ευσεβούς ημών Γένους, αλλά και τιμαλφή στοιχεία του παγκοσμίου πολιτισμού, και συνέβαλεν εις την κατά πάντα εξύψωσιν του ονόματος και του κύρους της αγίας Αθωνικής Πολιτείας παγκοσμίως».

«Ο αγαπητός κ. Ψυχάρης επαξίως ηγαπήθη τα μάλα υπό των Αθωνιτών Μοναχών απ’ άκρου εις άκρον της ιεράς Χερσονήσου”.

Ο δε Σταύρος Ψυχάρης, συγκινημένος είπε ότι είναι χαρούμενος που έζησε αυτή τη μέρα και αναρωτήθηκε αν είναι άξιος αυτής της τιμής. Για να προσθέσει αμέσως ότι αποδέχεται την τιμητική αυτή διάκριση ως «ανάθεση αποστολής».

Με λίγα λόγια, μόνο οι άγγελοι δεν κατέβηκαν επί της Γης και με… βουβουζέλες δεν τίμησαν τον άγιο αυτό άνθρωπο.

Και από όσα καταλαβαίνουμε μετά την ευτυχή για το ΠΑΣΟΚ κατάληξη του «σκανδάλου» του Βατοπεδίου άρχισαν να στήνονται και οι «Κολυμβήθρες του Σιλωάμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου