Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΠΑ.ΣΟ.Κ

...ΧΡΙΣΜΑΤΑ... Σε απόλυτο φαβορί για τη θέση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας αναδεικνύεται ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Επιλογής Υποψηφίων που ορίστηκε από το ΠΑΣΟΚ για την αξιολόγηση των προτάσεων με επικεφαλής τον κ. Τσούρα, και η οποία συνεδρίασε στην Ιπποκράτους, επικράτησε με διαφορά και κέρδισε την προτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμμετεχόντων. Ο κ. Κατσικόπουλος είχε την θερμή υποστήριξη τόσο του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας ο οποίος μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του οργάνου υπέρ Κατσικόπουλου, αλλά και την απόλυτη στήριξη της Περιφερειακής Επιτροπής η οποία επίσης μεταφέρθηκε από τον Πρόεδρό της.

Ειδική αναφορά έγινε και στις αποφάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ των Νομών Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, όπου ο Κατσικόπουλος έχει επίσης ισχυρό ρεύμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος έκανε αναφορά στο γεγονός ότι είχε την τόλμη να αυτοπροταθεί κα δεν κρύφτηκε πίσω από ετεροπροτάσεις.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Πατρέων οι πληροφορίες λένε ότι ο Ανδρέας Φούρας προκρίνεται με μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας την πλειοψηφία των συμμετεχόντων, χωρίς να υπάρχει ένσταση για την υποψηφιότητά του, ενώ για τον Δήμο Αιγιάλειας προκρίνεται ο βουλευτής Κώστας Σπηλιόπουλος, έναντι της Μαρίας Τσουκαλά και του Γιώργου Αποστολόπουλου, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

Για τον Δήμο Πατρέων πάντως αυτοπροτάθηκε και η κ. Μαρία Κυριακοπούλου, υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου.

Στον Δήμο Καλαβρύτων προκρίνεται η υποψηφιότητα του Γιώργου Λαζουρά, αλλά επειδή ετεροπροτάθηκε, ζητήθηκε να κληθεί να απαντήσει αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, επίσης προκρίθηκαν οι κ.κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως ισχυρές προτάσεις και οι δύο και ζητήθηκε να κληθούν για να γίνει συζήτηση και να καταλήξουν σε ενωτική λύση.

Για το Δήμο Ερυμάνθου άπαντες συμφώνησαν να μην δοθεί χρίσμα. Άλλωστε, στην συγκεκριμένη περιοχή με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει ποσοστά άνω του 70%, όποιος κι αν εκλεγεί, ΠΑΣΟΚ θα είναι. Για τον Δήμο Ερυμάνθου ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Θάνος Καρπής.

Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων συμμετέχουν ο Λάμπρος Μίχος, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου από κάθε νομό καθώς και οι βουλευτές του κάθε νομού. Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση για τον Νομό Αχαίας, παρόντες ήσαν οι τέσσερις βουλευτές Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ (Κατσιφάρας, Σπηλιόπουλος, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος), οι Πρόεδροι της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαίας κ.κ. Χαραλαμπόπουλος και Αλεξόπουλος και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Δημήτρης Κατσικόπουλος, Μαρία Κυριακοπούλου και Χριστίνα Μανωλοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου