Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΠΑ.ΣΟ.Κ

ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΧΡΙΣΜΑ

Τα μεσάνυκτα της Κυριακής έληξε η προθεσμία που είχε τεθεί από το ΠΑΣΟΚ για την υποβολη των αυτοπροτάσεων και των ετεροπροτάσεων για τα χρίσματα στους Δήμους και στις Περιφέρειες. Από την Αχαΐα υποψήφιος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φαβορί για τη θέση είναι ο Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος, ενώ αίτηση έχουν καταθέσει και οι κκ. Θύμιος Σώκος από την Αιτωλοακαρνανία και Γιάννης Ζαφειρόπουλος από την Ηλεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξασθενεί το ενδιαφέρον του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος φέρεται να το δήλωσε σε σύσκεψη παρουσία βουλευτών του κόμματος, ενώ ο βουλευτής Κώστας Σπηλιόπουλος, διατηρεί ισχυρό ενδιαφέρον και για αυτή τη θέση πέραν αυτής του υποψηφίου Δημάρχου Αιγιάλειας και ακολούθησε την οδό της πρότασης της υποψηφιότητάς του από φίλα προσκείμενα προς αυτόν, στελέχη του κόμματος.

Για τη θέση του Περιφερειάρχη σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατατεθεί πρόταση και για τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Ν. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, ο οποίος ενδιαφέρεται και για τη θέση του Δημάρχου Δυτικής Αχαϊας, ενώ έχει κατατεθεί πρόταση και για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη.

Υποψηφιότητα για Αντιπεριφερειάρχες από την Αχαΐα έχουν καταθέσει ο αντινομάρχης Θαν. Πετρόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γ. Αθανασόπουλος, ο αντινομάρχης Παιδείας, Γ. Ταπεινός, ο νομαρχιακός σύμβουλος Παναγιώτης Παπαγιαβής, ενώ από την Ηλεία ο νυν Νομάρχης Χαράλαμπος Καφύρας, ο κ. Παναγιώτης Πλατανιάς και ο γραμματέας της Ν.Ε Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφος Γιάννης Αργυρόπουλος. Πάντως, όσον αφορά στον κ. Καφύρα έχουν κατατεθεί προτάσεις και για τη θέση του Περιφερειάρχη, αλλά και του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας.

Στον Δήμο Πατρέων υποψήφιος είναι ο Ανδρέας Φούρας ενώ αίτηση κατετέθη και από τον πρώην Αντιδήμαρχο Δημήτρη Πεφάνη.

Στον Δήμο Αιγίου ζωηρότατο είναι το ενδιαφέρον του Κώστα Σπηλιόπουλου αλλά και της Μαρίας Τσουκαλά. Υποψηφιότητα κατέθεσε και ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, ενώ δεν ενεπλάκη στη διαδικασία του χρίσματος ο Δήμαρχος Συμπολιτείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η υποψηφιότητα του οποίου είναι δεδομένη.

Στο Δήμο Καλαβρύτων φαβορί θεωρείται ο νυν Δήμαρχος κ. Λαζουράς.

Μεγάλη είναι η ζήτηση για το νεοσύστατο Δήμο Ερυμάνθειας. Ο πρώην Δήμαρχος Φαρρών Θάνος Καρπής έχει καταθέσει το ενδιαφέρον του, ενώ πληροφορίες θέλουν και τους κ.κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο, Δημήτρη Βέρρα και Αποστόλη Βγενόπουλο να ενδιαφέρονται για τη θέση.

O Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο σημερινός Δήμαρχος Μόβρης Ανδρέας Παναγιωτόπουλος ενδιαφέρονται για το Δήμο Δυτικής Αχαϊας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου