Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Η.Π.Α.

Εντείνεται η κινητοποίηση της ομογένειας για τον Αλέξη Γιαννούλια
June 21, 2010 by Greek News
Filed under Ομογένεια
Leave a Comment
Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Οι Ελληνοαμερικανοί σ’ ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειές τους ενισχύοντας την προεκλογική εκστρατεία του δημοκρατικού υποψήφιου για τη Γερουσία από το Ιλινόι, Αλέξη Γιαννούλια, ο οποίος διεκδικεί την έδρα που κρατούσε μέχρι το Νοέμβριο του 2008 ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Την περασμένη εβδομάδα, επιφανή μέλη της κοινότητας συγκέντρωσαν περί τις 50.000 δολάρια για την εκστρατεία του Γιαννούλια, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Νίκου και της Κάρολιν Μουγιάρη, στο Μανχάταν.


Ο Αλέξης Γιαννούλιας συνομιλεί με υποστηρικτές του.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Αλέξη Γιαννούλια να διατηρεί προβάδισμα 2-5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Ρον Κίρκ, η αξιοπιστία του οποίου δέχεται απανωτά πλήγματα. Πριν καλά – καλά συνέλθει από τα προβλήματα που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι παρουσίασε παραποιημένα στοιχεία για τη στρατιωτική του θητεία, την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε ακόμη ένα πλήγμα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Τάιμς της Νέας Υόρκης» που τον κατηγόρησε ότι έδωσε λανθασμένα στοιχεία για την υπηρεσία του ως δάσκαλος.

Μιλώντας στην εκδήλωση στην κατοικία του Νίκου Μουγιάρη, ο Αλέξης Γιαννούλιας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα για όλη την υποστήριξη που συνεχίζει να του προσφέρει και υποσχέθηκε ότι «στις 2 Νοεμβρίου θα γράψουμε μαζί την ιστορία».

«Όταν ακόμη ήμουν 29 ετών και διεκδικούσα τη θέση του πολιτειακού υπουργού Οικονομικών του Ιλινόι, υπήρχαν άτομα που υποστήριζαν ότι δεν είχα καμία πιθανότητα. Όμως εγώ είχα εσάς», είπε.

O ομογενής υποψήφιος περιέγραψε τις εκλογές του Νοεμβρίου στο Ιλινόι ως «την μητέρα των μαχών».

«Οι Ρεπουμπλικανοί δεν επιθυμούν τίποτε περισσότερο από το να ντροπιάσουν τον πρόεδρο Ομπάμα. Η αναμέτρηση δεν θα είναι εύκολη, όμως είναι μία μάχη την οποία θα δώσουμε μαζί», ανέφερε ο Γιαννούλιας.

Γιός μεταναστών, από πατέρα γεννημένο στα Καλάβρυτα και μητέρα από την Κρήτη, ο Αλέξης Γιαννούλιας μίλησε με θέρμη για τους γονείς τους κι όσα πέτυχαν με την σκληρή τους εργασία και την αφοσίωσή τους στην οικογένεια και στο πρόσωπό τους τον Έλληνα μετανάστη της Αμερικής.

«Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για όλα όσα οι Ελληνοαμερικανοί μετανάστες πέτυχαν σ’ αυτή τη χώρα, ώστε η επόμενη γενιά να έχει κάθε ευκαιρία στην κοινωνία. Μας απέδειξαν πως αν θέλεις πολύ κάτι πολύ και εργαστείς σκληρά θα το αποκτήσεις κι αν όχι για σένα, σίγουρα για την επόμενη γενιά».

Ο Γιαννούλιας υποσχέθηκε αμέσως μετά την είσοδό του στη Γερουσία να εντείνει τις προσπάθειες για το κυπριακό.

«Είναι εξωφρενικό να βλέπεις την Τουρκία να δείχνει εξοργισμένη για τα γεγονότα με το Ισραήλ. Που είναι όμως η οργή για τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου και τη συστηματική παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου», αναρωτήθηκε.

Το Αλέξη Γιαννούλια παρουσίασε ο πολιτικός του διευθυντής, Εντι Ζεμενίδης, ο οποίος επισήμανε στο ακροατήριο με την μεγάλη σημασία που έχει για τις ΗΠΑ η αναμέτρηση του Ιλινόι.

«Είναι η εκλογική μάχη την οποία όλοι στις ΗΠΑ παρακολουθούν με προσοχή. Πριν ένα χρόνο, όταν πολλές προσωπικότητες εκδήλωναν ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι, ο Αλέξης επέμεινε να μιλά μόνο για τα θέματα της εκστρατείας. Το ίδιο κάνει και σήμερα, που είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών», συμπλήρωσε ο κ. Ζεμενίδης.

Ο οικοδοσπότης Νίκος Μουγιάρης υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της εκστρατείας του Αλέξη Γιαννούλια για τις ΗΠΑ αλλά και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους να μεταφέρουν σε κάθε Ελληνοαμερικανικό σπίτι τα μηνύματά της, ώστε να βοηθήσουμε όλοι μαζί να εκλεγεί γερουσιαστής.

«Μεταφέρετε το μήνυμα υποστήριξης στον Αλέξη σε κάθε ομογενή και βοηθείστε την προεκλογική του εκστρατεία με κάθε μέσο», είπε ο κ. Μουγιάρης.

Το ίδιο μήνυμα έδωσε κι ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, αποκαλώντας τον Αλέξη Γιαννούλιας «γέννημα – θρέμμα της κοινότητάς μας».

«Η εκλογή του Αλέξη στη Γερουσία θα αποτελέσει μεγάλο επίτευγμα της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, γιατί θα ενισχύσει στο Κογκρέσο τη φωνή μας για την Κύπρο και τα υπόλοιπα εθνικά μας θέματα», είπε.

Ο Φίλιπ Κρίστοφερ επισήμανε ότι οι διεθνείς εξελίξεις και η επιδείνωση των Ισραηλινο-τουρκικών σχέσεων έχουν ξυπνήσει τις Εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ και δημιουργούν μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Μέχρι σήμερα οι αμερικανικές κυβερνήσεις είχαν μία πάγια πολιτική έναντι της Τουρκίας. Σήμερα έχουμε την ευκαιρία για την δημιουργία μία αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής η οποία δεν θα εξαρτάται από την Τουρκία», κατέληξε.

1 σχόλιο: