Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ολοκληρώνεται σήμερα- με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής- το 8ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η χθεσινή, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, «σημαδεύτηκε» από την αιχμηρή τοποθέτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι οι θεσμοί απαξιώνονται και κυριαρχεί η σκανδαλολογία.

«Οι ημέρες θυμίζουν 1965. Αυτοί που υπονόμευαν τη Δημοκρατία προσέφεραν συνειδητά δρόμο στους συνταγματάρχες» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι σήμερα η μόνη λύση είναι η ίδια η πολιτική. Πληρώσαμε ακριβά το πολιτικό κόστος. Πήραμε τις ευθύνες που μας αναλογούν» συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως «κλείνοντας τις πόρτες αυτού του συνεδρίου η ΝΔ πρέπει να δείξει ότι έχει ανάστημα να επιβιώσει όταν το πολιτικό σύστημα καταρρέει». Α. Σπηλιωτόπουλος: Ζούμε ημέρες του ’65

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει αμέσως τι συμβαίνει με το σκοπιανό, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης και να πει την αλήθεια.

Για συνολική κρίση του πολιτικού συστήματος έκανε λόγο στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αυτοκριτικός, επισημαίνοντας πως η παράταξη πρέπει να «επουλώσει τραύματα από μια επώδυνη εκλογική ήττα», στην οποία, όπως είπε, το κόμμα οδηγήθηκε από συμπεριφορές και άστοχες πολιτικές, μια ήττα που πλήγωσε τους ψηφοφόρους.

Το συνέδριο σηματοδοτεί το τέλος της εσωστρέφειας και την αρχή ενός νέου δρόμου προς την επιτυχία και τη νίκη τόνισε στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ ο γραμματέας συνδικαλιστικού, Γιάννης Μανώλης.

Σε μια έμμεση αναφορά του στη διαφωνία που είχε με τον κ. Μητσοτάκη για τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ ο κ. Μανώλης υπερασπίστηκε τους συνδικαλιστές της παράταξης επισημαίνοντας πως «έχει αμαρτίες ο συνδικαλισμός όπως και η πολιτική μην κατηγορούμε με ευκολία τους συνδικαλιστές, δεν φταίνε πάντα».

Ο κ. Μανώλης άφησε αιχμές και για την κ. Μπακογιάννη, δηλώνοντας ότι «πρέπει να καταλάβουν όσοι ψήφισαν το μνημόνιο πως δεν μπορούν να φέρουν το καινούργιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου