Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΜΑΝΟΣ ΓΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ...

Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε, πράγμα σχεδόν πρωτοφανές για κυβερνητικό στέλεχος τις τελευταίες δεκαετίες, την επιβολή διοικητικών κυρώσεων εις βάρος μιας κατεστημένης συντεχνίας - των ιδιοκτητών ταξί που παραβιάζουν συστηματικά το νόμο, απειλώντας ωμά ότι θα...
φθάσουν μέχρι του σημείου να καταστρέψουν τον ελληνικό τουρισμό, εάν δεν διατηρήσουν τα συντεχνιακά τους κεκτημένα.
Η Δράση δεν μπορεί παρά να εξάρει τη στάση αυτή του Υπουργού, η οποία έρχεται ως συνεπής συνέχεια της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξιτζήδων, η μοναδική που φαίνεται να γίνεται πραγματικά και όχι προσχηματικά. Δεν μπορεί μάλιστα να παραγνωρισθεί ότι η στάση αυτή έρχεται σε αντίθεση με παρωχημένες αντιλήψεις και κατεστημένα συμφέροντα, τα οποία εκφράζονται και διαμέσου πολλών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.
Η Δράση χαιρετίζει την ανυποχώρητη εφαρμογή της νομιμότητας από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ας υπάρχει, επιτέλους, και ένας υπουργός, που κάνει σωστά τη δουλειά του! (ΔΡΑΣΗ=Σ.ΜΑΝΟΣ!!!)

11 σχόλια:

  1. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ...

    "Καυτός" αναμένεται ο Σεπτέμβριος στην εκπαίδευση, καθώς οι δάσκαλοι προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Παρά την καλοκαιρινή ραστώνη, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με βάση τις αποφάσεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ). Πρόθεση της ΔΟΕ, είναι οι κινητοποιήσεις να αποκτήσουν πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό χαρακτήρα. Στο ζήτημα των κινητοποιήσεων των δασκάλων, ο Σύλλογος της Πάτρας, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο διδασκαλικό σύλλογο της χώρας και με έντονη παράδοση στις διεκδικήσεις του κλάδου.
    Οι μορφές του αγώνα των δασκάλων θα συγκεκριμενοποιηθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
    Τα βασικά ζητήματα που οδηγούν τους δασκάλους και τους νηπιαγωγός σε κινητοποιήσεις είναι τα εξής: Μειώσεις μισθών και μειώσεις (πάνω από 50%) στα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών επιτροπών γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία ανταπόκρισής τους ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, καθαριότητα, ΔΕΗ, ΟΤΕ). Επιπλέον, φέτος αναμένεται να διοριστούν μόλις 500 - 600 μόνιμοι δάσκαλοι, (σ.σ. είναι οι λιγότεροι διορισμοί μετά το 1950), ενώ οι διορισμοί αναπληρωτών πλήρους ωραρίου μειώνονται κατά 2/3. Παράλληλα, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, δεκάδες άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως η έκδοση και διανομή των σχολικών βιβλίων, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι αποσπάσεις-μετακινήσεις, οι επιλογές σχολικών συμβούλων βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστος Πρωτόπαπας, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:

    «Θα γίνει ένας ενδελεχής και ανοιχτός διάλογος για το θέμα, υπάρχει ένας σωστός προβληματισμός, θα πρέπει να κάνουμε σαφή τη διάκριση».
    Κώστας Τζαβάρας , βουλευτής Νομού Ηλείας:
    «Με την αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών δεν λύνεται το μεγάλο πρόβλημα της μάστιγας των ναρκωτικών, θα πρέπει η κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα».Αθανάσιος Πλεύρης, βουλευτής ΛΑ. Ο.Σ.:
    «Είμαστε εναντίον κάθε μορφής αποποινικοποίησης ναρκωτικών, δεν θέλουμε καμία έκπτωση στο κομμάτι των ποινών».
    Γρηγόρης Ψαριανός, ανεξάρτητος βουλευτής:
    «Το νομοσχέδιο αυτό είναι για πρώτη φορά σε σωστή κατεύθυνση, ο χρήστης δεν αντιμετωπίζεται ως παράνομος ως εγκληματίας, η χρονική στιγμή είναι λάθος, θα έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια πριν».
    Νίκος Τσούκαλης, βουλευτής Αχαϊας Δημοκρατικής Αριστεράς :
    «Από την πρώτη πληροφορία που έχουμε επί του προ νομοσχεδίου μπορούμε να πούμε ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση, ολοκληρωμένη άποψη θα έχουμε όταν θα έχουμε όλο το νομοσχέδιο στα χέρια μας».
    Πρόεδρος ΟΚΑΝΑ, Μελπομένη Μέλη Μαλλιώρη:
    Σχολίασε τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου και ανέφερε πως «είναι πολύ σημαντικό και θαρραλέο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, επιτέλους ο εξαρτημένος χρήστης αντιμετωπίζεται ως ασθενής, κλείνει το παράθυρο στους διακινητές και στους εμπόρους να δηλώνουν χρήστες».
    Αντίθετο το ΚΚΕ
    Κατηγορηματικά αντίθετο είναι το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, που παρουσίασε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
    Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αντιδράσει αποφασιστικά «ενάντια στην καταστροφή και τον όλεθρο που ετοιμάζουν για τη νεολαία και τα παιδιά μας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...

    «Είναι πανελληνίως γνωστή η δίψα αυτοπροβολής του κ. Κούγια. Στο πλαίσιο αυτής της επιμόνως επιδιωκόμενης δωρεάν αυτοδιαφήμισης, είναι απολύτως αντιληπτή η επιδίωξή του να εντάξει τον εαυτό του στους σπουδαίους και ισότιμα υπολογίσιμους, ακόμα και με την ιδιότητα του «μισητού εχθρού» του κ. Μαρινάκη, χάρη την οποία όμως δεν θα του κάνουμε.

    Είναι όμως ακατανόητη η άνεση με την οποία διαδίδει εν γνώσει του ψευδέστατα γεγονότα και η συμπεριφορά αυτή τον εκθέτει ως συκοφάντη. Θα κληθεί, συνεπώς, να καταβάλλει ακριβό το τίμημα της αυτοδιαφήμισης με την νόμιμη προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια.

    Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γνωστόν.Πεοκρούστες εμποδίζουν τις αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γ.Α.Π. ΠΡΟΣ ΜΠΑΡ ΟΖΟ...

    «Αγαπητέ Πρόεδρε,

    Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας της 3ης Αυγούστου 2011.

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για τη σημασία των αποφάσεων που ελήφθησαν στη συνάντηση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωζώνης, στις 21 Ιουλίου. Εφόσον οι εν λόγω αποφάσεις εφαρμοστούν κατά έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο, θα μας εξοπλίσουν με όλα αυτά τα θεσμικά και οικονομικά εργαλεία, που είναι απαραίτητα για την ταχεία αντιμετώπιση της κρίσης δημοσίου χρέους της Ευρωζώνης.

    Συμμερίζομαι, επίσης, την άποψή σας ότι οι πρόσφατες εξελίξεις αντανακλούν κατά κύριο λόγο έναν αυξανόμενο σκεπτικισμό σε ό,τι αφορά τη συστημική ικανότητα της ζώνης του ευρώ να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη κρίση. Γι’ αυτό ακριβώς πιστεύω ότι, εκτός από την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου, θα χρειαστεί συνεχής προσπάθεια για περαιτέρω θεσμική αναβάθμιση, έτσι ώστε να είμαστε πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και όχι πίσω από αυτές.

    Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι, οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τους ηγέτες, θα πρέπει να προχωρήσουν στην πράξη από τα αρμόδια ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα καθώς και από τα κράτη – μέλη, και προπαντός, από τα εθνικά κοινοβούλια, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

    Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας μεταφέρω την πεποίθησή μου ότι θα ενεργήσουμε με αποφασιστικότητα για το σκοπό αυτό, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για αυτά τα κρίσιμα, για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ζητήματα.

    Με εκτίμηση,

    Γιώργος Α. Παπανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Σάββατο 13 Αυγούστου....
    κάτω από τη μαγική ατμόσφαιρα της μεγαλύτερης πανσελήνου του χρόνου η Δώρα Πετρίδη με τη Σοφία Καμαγιάννη θα ερμηνεύσουν με την ιδιαίτερή τους ενέργεια, αγαπημένα τραγούδια του έρωτα και του φεγγαριού.



    Το Μουσείο θα είναι ανοικτό από 20.00 έως 24.30 με ελεύθερη είσοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ...

    Το 2014 προβλέπεται να πέσει η πρώτη καρό σημαία στο Αυτοκινητοδρόμιο της Χαλανδρίτσας , εφόσον η επένδυση προχωρήσει και υλοποιήσει το χρονοδιάγραμμά της. Ήδη η Ανώνυμη Εταιρία «αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας» αποφάσισε να υποβάλει αίτημα. στο Υπουργείο Οικονομικών για εκταμίευση (προκαταβολή) του 50% της εγκριθείσας επιχορήγησης και παράλληλα κάνει ενέργειες για την εξασφάλιση των δανειακών κεφαλαίων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου. Μέσα στον Αύγουστο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν και οι τυπικές διαδικασίες για την ένταξη του Αυτοκινητοδρομίου στον αναπτυξιακό νόμο, με τη Βουλή να εγκρίνει την απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπή που τον περασμένο Μάιο άναψε το πράσινο φως για επιδότηση μιας τολμηρής επένδυσης, ύψους 94,6 εκατ €.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΣΧΕΤΟΙ-Για την ιστορία, σύμφωνα με την απόφαση την επιτροπή συγκροτούν ο Αθανάσιος Ράντος, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως πρόεδρος και μέλη οι Αθανάσιος Κατσιρώδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μαχαίρας, πρόεδρος Εφετών, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αστυνομικός διευθυντής της υποδιεύθυνσης δίωξης... ...ηλεκτρονικού εγκλήματος, Ηλίας Θεοδωράτος, νομικός σύμβουλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ζωή Καρδασιάδου, διδάκτωρ νομικής, προϊσταμένη του τμήματος Ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος. Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η Μαρία Αδαμοπούλου, διδάκτωρ Νομικής.


    ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ... ΠΛΙΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΥΠΡΟΣ-ΣΗΜΕΡΑ Η νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:
    Υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.
    Υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας.
    Υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώντης.
    Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης.
    Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Δημοσθένους.
    Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Ευθύμιος Φλουρέντζος.
    Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πραξούλα Αντωνιάδου.
    Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Σοφοκλής Αλετράρης.
    Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους.
    Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Λουκάς Λουκά.
    Υπουργός Υγείας, Σταύρος Μαλάς.
    Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο θα δώσει την νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Κυπρίου Προέδρου το μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΚΛΟΓΕΣ...

    Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου της Super League. Κατά την σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να μετατεθεί το θέμα αυτό, καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα και αν θα υποβιβαστούν ή όχι. Τα μέλη της διοργανώτριας αρχής έκριναν πως για ένα τέτοιο θέμα θα πρέπει να είναι παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων, οπότε θα περιμένουν να οριστικοποιηθεί η 16άδα του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-12.

    Σίγουρα υποψήφιος για την προεδρία θα είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης, Απόστολος Παπουτσάκης, και είναι πολύ πιθανό να είναι ο μοναδικός που θα θέσει υποψηφιότητα.

    Από εκεί και πέρα, έγινε η εγγραφή των νέων μελών, δηλαδή των ΠΑΕ Παναιτωλικός, ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΕ ΟΦΗ, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν διαδικασίες για την έρευνα αγοράς για τον κεντρικό χορηγό του πρωταθλήματος και αποφασίστηκε η υπογραφή σύμβασης κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων τετραετούς διάρκειας μεταξύ όλων των ΠΑΕ της ΣούπερΛίγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΩΤΟΙ !!!

    Τους Σμηναγούς Λουκά Θεοχαρόπουλο και Χαρίλαο Νίκου, που διακρίθηκαν στο επιχειρησιακό σχολείο του ΝΑΤΟ, με την επωνυμία Τακτικό Πρόγραμμα Ηγεσίας, ως οι καλύτεροι της εκπαιδευτικής τους σειράς, συνεχάρη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.


    Τα στελέχη της 343 Μοίρας «Αστέρι» συμμετείχαν στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2011 του Τακτικού Προγράμματος Ηγεσίας (Tactical Leadership Programme (TLP)), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Αλμπαθέτε της Ισπανίας από 2 έως 27 Μαίου.

    Οι Σμηναγοί Λουκάς Θεοχαρόπουλος και Χαρίλαος Νίκου, επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματικό επίπεδο κατέκτησαν την πρώτη θέση σε ρόλο Εναέριας Υπεροχής (Air to Air), ενώ σε αποστολές Καταστολής Εχθρικής Αεράμυνας-Suppression Enemy Air Defense (SEAD)- εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια βολές Harm, εξουδετερώνοντας όλους τους στόχους που τους είχαν ανατεθεί σε όλες τις αποστολές που έλαβαν μέρος.

    Οι δύο Ιπτάμενοι της 343 Μοίρας ψηφίστηκαν από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, ως καλύτεροι Πολεμιστές της εκπαιδευτικής σειράς (The Warrior of the TLP Course 2011-3).

    «Είμαστε σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες - παρ' όλα αυτά, όμως, το ηθικό είναι ακμαιότατο και χαίρομαι ιδιαίτερα, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας που το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουνε και οι φίλοι, αλλά και όσοι επιμένουν με απειλές να αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης, απευθυνόμενος στα στελέχη της 343 Μοίρας.

    Στην εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν αεροπορικές δυνάμεις από: τη Γαλλία με τέσσερα Mirage 2000 και δύο Alpha Jet, την Πολωνία με τέσσερα F-16 και τέσσερα Mig-29, τη Γερμανία με δύο Eurofighter και δύο Tornado, το Ηνωμένο Βασίλειο με δύο Hawk, την Ισπανία με δύο Eurofighter και την Τουρκία με δύο F-4E. H Ιταλία διέθεσε δύο αεροσκάφη, ένα ελικοφόρο και ένα Ηλεκτρονικού Πολέμου.

    Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Εκτελέσθηκαν αποστολές εναέριας απαγόρευσης, απαγόρευσης πτήσεων, αεροπορικής υποστήριξης, έρευνας και διάσωσης σε συνθήκες ημέρας και νύκτας κλπ.
    skai.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή