Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΚΟΥΚΛΟ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ....

Εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος κατοικιών του Μουαμάρ Καντάφι στην περιοχή Μπαμπ αλ Αζιζίγια στην Τρίπολη δηλώνει ο Λιασίρ Ριμπέιρο, πλαστικός χειρουργός από τη Βραζιλία, ο οποίος είχε την τύχη να επισκεφθεί το κρησφύγετο του Λίβυου ηγέτη πριν από την επίθεση των αντικαθεστωτικών, προκειμένου να τον εξετάσει.
«Πίστεψα ότι επρόκειτο για τη σύζυγό του, αλλά, όταν φθάσαμε στον προορισμό μας, κατάλαβα ότι ήταν ο Καντάφι. Η είσοδος στο καταφύγιο ήταν μυστική και με άφησαν να περιμένω σε μια βιβλιοθήκη. Εκεί με δέχθηκε ο Καντάφι. Του είπα ότι ήταν πολύ σκοτεινά για να τον εξετάσω και μεταφερθήκαμε σε ένα πλήρως εξοπλισμένο σύγχρονο οδοντιατρείο» σημείωσε.
Παράλληλα, ο πλαστικός χειρουργός αποκαλύπτει πως στο καταφύγιο υπήρχε ένα γυμναστήριο με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και δύο αίθουσες χειρουργείων με γερμανικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας.
«Ήταν απίστευτο! Δεν πίστευα ότι θα δω κάτι τέτοιο» πρόσθεσε ο Ριμπέιρο, ο οποίος χειρούργησε έναν χρόνο μετά τον Καντάφι.
Ο γιατρός διευκρινίζει πως ο Καντάφι υποβλήθηκε σε πλαστική στα μάτια και σε εμφύτευση μαλλιών.
«Όλο το προσωπικό ήταν ξένοι: ο γιατρός του ήταν Πακιστανός, οι αναισθησιολόγοι από την Αίγυπτο και τη Ρωσία και η νοσοκόμα από τη Γιουγκοσλαβία. Πιστεύω ότι φοβόταν ότι θα τον δολοφονήσουν οι συμπατριώτες του» συμπλήρωσε ο ίδιος.
«Πριν από 16 χρόνια δεν τον θεωρούσαν αιμοσταγή δικτάτορα, ήταν ανοικτός στη Δύση και τον αποκαλούσαν αρχηγό κράτους. Ήταν καλλιεργημένος, μιλούσε άπταιστα Αγγλικά, αλλά δεν με κοίταζε ποτέ στα μάτια. Δεν πιστεύω, πάντως, ότι θα βγει ζωντανός από την επανάσταση εναντίον του» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου