Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ....

Συναυλίες, χορευτικά, ομιλίεςκαι άλλες εκδηλώσεις, φιλοξενούν τα "Μικρασιατικά 2011", πουδιοργανώνει ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών, στις 26, 27 και 28 Αυγούστου,στην πλατεία Ελευθερίας, στα Προσφυγικά.
"Ο Παμμικρασιατικός,στις συνθήκες κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και ολόπλευρης αντιλαϊκήςεπίθεσης της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της στηριγμάτων, σας καλεί σεσυναγερμό.
Η ανεργία, η φτώχεια, ηακρίβεια, η ανασφάλεια χτυπά με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις λαϊκές οικογένειες,όπως τα Προσφυγικά.
Η διασφάλιση στοιχειωδώναναγκών των λαϊκών οικογενειών, όπως ικανοποιητικής διατροφής, κάλυψη αναγκώνσε ενοίκια, στέγη, νερό, ΔΕΗ, θέρμανση, υγεία, στη μόρφωση, πρόσβαση τωνπαιδιών μας σε παιδικούς σταθμούς, αθλητικές εγκαταστάσεις, δημοτικό ωδείο,πνευματικό καλλιτεχνικό κέντρο, μετακίνηση κλπ γίνεται όλο και δυσκολότερη.
Την ίδια στιγμή που τα λαϊκάστρώματα οδηγούνται στην εξαθλίωση, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για την σωτηρίατης πλουτοκρατίας. Κοροϊδεύουν τους εργάτες, τους ανέργους και τους μικροαυταπασχολούμενους.
Δεν πρέπει να δεχθούμε κιάλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Η Εργατική Τάξη δεν χρειάζεται μεσάζοντες,διαχειριστές ενός άδικου συστήματος. Έχει ανάγκη από οδηγητές στην πάλη με ταμονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.
Οργανώνουμε την πάλη μας, μετο εργατικό ταξικό κίνημα, με τον Σύνδεσμό μας, ενάντια στα νέα αντιλαϊκάμέτρα. Οργάνωση, κεντρικός σχεδιασμός της λαϊκής οικονομίας για να υπάρχειεργασία για όλους, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, με αποδέσμευση απότην Ε.Ε. και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Τα τεράστια προβλήματα πουβιώνουμε στην περιοχή, δείχνουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν κυβερνήσεις καιτοπικές αρχές.
Παραμένει επίκαιρο το αίτημάμας για ανάπλαση της περιοχής των Προσφυγικών προς όφελος του λαού και όχι τωνμεγαλοεπιχειρηματιών, με αντισεισμική θωράκιση, αναβάθμιση υπηρεσιώνυγείας-πρόνοιας και όχι κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ, δημιουργία αθλητικώνεγκαταστάσεων.
Ο Παμμικρασιατικός θακαταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να γίνει το «Σπίτι του Πολιτισμού» το στέκιτης νεολαίας μας, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, την αποχαύνωση και τηνυποκουλτούρα", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος, σεκείμενο που διανέμει τις ημέρες αυτές, σε γειτονιές της Πάτρας.

Το πρόγραμμα τωνεκδηλώσεων



Παρασκευή 26 – 08 – 11
1. Παράσταση Καραγκιόζη με τον Κώστα Μακρή

2. Χορευτικό Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών Μικρών

3. Χορευτικό Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών Δημοτικού-Γυμνασίου

4. Χορευτικό Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών Μεγάλων

5. Ποντιακό Χορευτικό του Συλλόγου «Φάρος» Ποντίων Πάτρας.Στην λύρα ο Δημήτρης Τσιαβδαρίδης

6. Χορευτικό από τον Σύλλογο «Έλληνος Χορός»

7. Ομιλία από το Π.Α.ΜΕ.: «Υπάρχει λύση για τηναντιμετώπιση της επίθεσης του κεφαλαίου»

8. Μουσική λαϊκή βραδιά με τον Σταύρο Δημόπουλο και τηνορχήστρα της «Τσιγγάνας»



Σάββατο 27 – 08 – 11

1. Ταχυδακτυλουργίες από τον Παύλο Τρόντζα

2. Χορευτικό Συλλόγου Παραλίας Πατρών «Η Αναγέννηση»

3. Χορευτικό Δήμου Πατρέων

4. Τα λαϊκά προβλήματα και η πρόταση του Παμμικρασιατικού

5. Σεργιάνι στη λαϊκή μουσική από το συγκρότημα της Κ.Ν.Ε.



Κυριακή 28 – 08 – 11

Στις 19.00 στον κήπο του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου,Φώκαιας 26, θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Τα αίτια της Μικρασιατικής Καταστροφής καιοι κίνδυνοι έντασης στην ευρύτερη περιοχή μας, λόγω των κοιτασμάτων πετρελαίου καιφυσικού αερίου».

Στον χώρο των εκδηλώσεων θαλειτουργούν ταβέρνα του Παμμικρασιατικού και έκθεση βιβλίου. Οι εκδηλώσεις κάθεημέρα ξεκινούν στις 20:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου