Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞ ΟΥΣΙΑ....

Tην πεποίθησή του ότι η εποχή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι φτάνει στο τέλος της εξέφρασε με σημερινές δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος κάλεσε παράλληλα τον Λίβυο ηγέτη να ανακοινώσει «σαφώς ότι εγκαταλείπει την εξουσία».

«Το καθεστώς Καντάφι φτάνει στο τέλος του. Το μέλλον της Λιβύης βρίσκεται στα χέρια του λαού της», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από το Μάρθας Βίνεγιαρντ, στη Μασαχουσέτη, όπου κάνει οικογενειακές διακοπές μερικών ημερών.

1 σχόλιο:

  1. Ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama προειδοποίησε σήμερα τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς ότι η μάχη τους "δεν έχει ακόμη τελειώσει" και σημείωσε ότι ο Καντάφι "έχει ακόμη τη δυνατότητα να εμποδίσει ένα νέο λουτρό αίματος απαρνούμενος σαφώς την εξουσία (...) και καλώντας τις δυνάμεις του που συνεχίζουν να πολεμούν να καταθέσουν τα όπλα".

    "Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ ρευστή. Παραμένει ένας βαθμός αβεβαιότητας και εξακολουθούν να υπάρχουν στοιχεία του καθεστώτος που αποτελούν μια απειλή", σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έσπευσε αμέσως να προσθέσει: "Ωστόσο αυτό είναι σαφές: Το καθεστώς Καντάφι φτάνει στο τέλος του και το μέλλον της Λιβύης βρίσκεται τώρα στα χέρια του λαού της".

    Όσον αφορά την μετά Καντάφι εποχή, ο Οbama δεσμεύτηκε στις δηλώσεις αυτές που έκανε από το Μάρθας Βίνεγιαρντ, στη Μασαχουσέτη, ότι η Ουάσινγκτον θα είναι "φίλη και εταίρος" της μελλοντικής Λιβύης και θα εργαστεί για να βοηθήσει στο ανθρωπιστικό μέτωπο.

    Τέλος ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δήλωσε ότι μίλησε νωρίτερα σήμερα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για τη Λιβύη, σημείωσε ότι η δικαιοσύνη στη χώρα αυτή δεν θα έρθει με αντίποινα και βία και κάλεσε τους αντικαθεστωτικούς να προχωρήσουν σε "μια μετάβαση που θα συσπειρώνει όλες τις πλευρές και θα οδηγήσει σε μια δημοκρατική Λιβύη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή