Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

1 σχόλιο:

  1. Μαδρίτη
    Τη δύσκολη επίσκεψή του στην Ισπανία ξεκίνησε ο Πάπας Βενέδικτος ο ΙΣτ', κομίζοντας μηνύματα κατά της κρίσης και υπέρ μίας «ανθρωποκεντρικής οικονομίας» σε μία ισπανική νεολαία που βρίσκεται αντιμέτωπη με καλπάζουσα ανεργία.

    Φτάνοντας το μεσημέρι της Πέμπτης στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, ο Πάπας τάχθηκε υπέρ μιας οικονομίας που «προκρίνει τον άνθρωπο και όχι το κέρδος». Κεντρικό σημείο της τετραήμερης επίσκεψής του θα είναι η παρουσία του στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, όπου αναμένονται εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητών.

    «Η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργεί ως μια αυτορρυθμιζόμενη οικονομία. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι στο κέντρο της οικονομίας, όπου δεν βρίσκεται το κέρδος, αλλά η αλληλεγγύη» δήλωσε ο Πάπας μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο.

    «Αυτό επιβεβαιώνεται στην τρέχουσα κρίση (...) Η οικονομία δεν μπορεί να μετριέται με τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Πρέπει να τεθεί στην υπηρεσία της προστασίας της εργασίας για όλους» πρόσθεσε ο Βενέδικτος ΙΣτ'.

    Ο πάπας έφτασε στο αεροδρόμιο Μπαράχας όπου τον υποδέχθηκαν ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία, πριν διασχίσει με το ειδικό όχημά του την πόλη, την οποία είχαν κατακλύσει πλήθη προσκυνητών από όλο τον κόσμο που κρατούσαν πολύχρωμες σημαίες.

    Η επίσκεψη όμως δεν είναι ανέφελη: Χιλιάδες Ισπανοί έχουν κατεβεί στους δρόμους της Μαδρίτης για να διαμαρτυρηθούν κατά της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ' στη χώρα.

    «Κόκκινο πανί» για τους διαδηλωτές το υψηλό κόστος της επίσκεψης, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται στο μάτι των διεθνών αγορών, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20% -ιδιαίτερα για τους νέους, φτάνει μάλιστα το 45%.

    Οι διοργανωτές της λεγόμενης «Καθολικής Εβδομάδας» υποστηρίζουν ότι η παρουσία του Πάπα και η όλη εκδήλωση χρηματοδοτούνται ανεξάρτητα, ενώ θα υπάρξουν έσοδα από τους χιλιάδες πιστούς καθολικούς, που έχουν σπεύσει στην ισπανική πρωτεύουσα.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή