Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

...ΝΤΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ...ΠΑΝΤΑ....

Ανανεώθηκαν οι ελπίδες των ανθρώπων ότι κάποια μέρα θα βρεθεί το «ελιξίριο» που θα επιβραδύνει τη γήρανση, καθώς ερευνητές στις ΗΠΑ κατάφεραν να παρατείνουν σημαντικά τη ζωή παχύσαρκων ποντικιών, χορηγώντας τους μια ειδικά σχεδιασμένη ουσία.
Η ουσία SRT-1720 προστατεύει τα πειραματόζωα από τις συνήθεις ασθένειες της παχυσαρκίας μειώνοντας την ποσότητα λίπους στο ήπαρ και αυξάνοντας παράλληλα την ευαισθησία τους στην ινσουλίνη.
Με τον τρόπο αυτό, σε συνδυασμό με άλλες θετικές επιπτώσεις για την υγεία, η ουσία επέτρεψε στα ποντίκια να ζήσουν κατά μέσο όρο 44% περισσότερο χρόνο σε σχέση με όσα δεν είχαν πάρει την SRT-1720.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής το γεροντολόγο Ραφαέλ ντε Κάμπο του Εργαστηρίου Πειραματικής Γεροντολογίας του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Γήρανσης, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο νέο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports», σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ήδη κάνουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους με φάρμακα συγγενικά με το SRT-1720.
«Η έρευνα δείχνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σχεδιασμού νέου τύπου μορίων που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής και στην καταπολέμηση στα θηλαστικά ποικίλων ασθενειών σχετικών με τη γήρανση», δήλωσε ο δρ Κάμπο.
Ορισμένοι επιστήμονες, από την άλλη, επισημαίνουν μια αρνητική πλευρά: το γεγονός ότι ένα τέτοιο φάρμακο ουσιαστικά καθιστά «υγιεινό» το να είναι κανείς παχύσαρκος!
Όμως οι ερευνητές, όπως επεσήμαναν, αποσκοπούν σε κάτι διαφορετικό: στο να απομακρύνουν την πιθανότητα ασθενειών στην τρίτη ηλικία, προκειμένου να καταστήσουν εφικτή την επιμήκυνση της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου