Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ....

Με την πάνδημη λιτάνευση της ιεράς εικόνος του αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην πόλη του Θέρμου, ολοκληρώθηκαν, πριν από λίγο, οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Η λιτανευτική πομπή ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θέρμου, μετά την ακολουθία του μεθέορτου αρχιερατικού Εσπερινού που τελέσθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, Δράμας κ. Παύλου και του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Στην πλατεία του Θέρμου τελέσθηκε αρτοκλασία και μίλησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος με τον συγκλονιστικό και ποιητικό του λόγο καθήλωσε τους πιστούς που είχαν κατακλύσει την πλατεία και τους πέριξ αυτής δρόμους.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως τόνισε ότι η αγιότητα είναι αυτή που θα νικήσει στο τέλος και κάλεσε τους πιστούς να μην χάνουν το θάρρος τους και να έχουν την ελπίδα τους στον Θεό και τους αγίους του, στις δύσκολες αυτές μέρες που περνάμε.

«Η ομορφιά θα νικήσει την ασχήμια, η αγάπη θα νικήσει το μίσος, η αγιότητα θα νικήσει στο τέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην λιτανεία της ιεράς εικόνος συμμετείχαν στρατιωτικό άγημα της 132 Σ.Μ., η φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου και της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων και μαθητές της ευρύτερης περιοχής, οι πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες του τόπου και πλήθος πιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου