Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

...ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΠΑΝΤΑ....!


Ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις και το ζήτημα τηςεικαζόμενης συναίνεσης τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Υγείαςκαι Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
"Είχαμε μια γρήγορη, γόνιμη και αποτελεσματική συνάντηση" είπε αμέσως μετά, στις δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
"Για το θέμα των μεταμοσχεύσεων είχαμε συμφωνία αλλάκαι διαφωνία" είπε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος προηγουμένως έσπευσε να διευκρινίσει πως εκτός από εκπρόσωπος της Πολιτείας ήρθε στην Αρχιεπισκοπή καιως μέλος του εκκλησιάσματος.
Όπως είπε ο νόμος θα ισχύσει από το 2013 οπότε "έχουμε μπροστά μας ενάμιση χρόνο για συνεννόηση".
Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι υπάρχει μια διαφωνία στο ζήτηματης εικαζόμενης θέλησης. Η Εκκλησία, είπε, είναι επιφυλακτική γύρω από τοζήτημα αυτό.
Αυτή η διαφωνία όμως, συνέχισε, δεν μας εμποδίζει στο νασυνεργαστούμε. "Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας"σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και έκανε γνωστό ότι ο υπουργός μόλις του επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του, θα παραστεί σε συνεδρίαση της ΔΙΣ προκειμένου να συζητηθείτο ζήτημα.
"Ο υπουργός θέλει να έρθει στην Ιερά Σύνοδο για νασυζητήσουμε το θέμα, για να μας ακούσει" είπε, μεταξύ άλλων, οΑρχιεπίσκοπος.
Ο υπουργός Υγείας έφτασε στην Αρχιεπισκοπή στις 12 τομεσημέρι και έγινε θερμά δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Πηγή:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου