Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΠΕΝΤΕ ΝΟΤΕΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ...ΜΠΑΧ !!!

Οι πέντε όροι για το νέο δάνειο

Το τελεσίγραφο της ΕΕ προς την ελληνική κυβέρνηση ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για το δεύτερο «μνημόνιο», περιλαμβάνει πέντε σημεία, γύρω από τα οποία περιστρέφονται οι συζητήσεις:

1. Το νέο φορολογικό σύστημα θα πρέπει να έχει διακομματική αποδοχή, βάθος εφαρμογής τα 30 χρόνια και αυστηρές ρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

2. Η δεύτερη δόση αλλαγών στο ασφαλιστικό με συγχωνεύσεις ταμείων και κατάργηση του εφάπαξ στο Δημόσιο, ώστε να αντέξουν τα ταμεία ενδεχόμενο «κούρεμα».

3. Οι τράπεζες, στις οποίες θα δοθούν αυστηρές οδηγίες για συγχωνεύσεις, επανακεφαλαιοποίηση από τα 20 δισεκατομμύρια του δανείου και μείωση του λειτουργικού κόστους.

4. Τη μείωση προσωπικού στο δημόσιο τομέα, με μηνιαίους και τριμηνιαίους στόχους για κανονικές απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού, που για πρώτη φορά θα περιγράφονται σε χρονοδιάγραμμα. Το ίδιο ζητούν να ισχύσει και στις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου.

5. Τέλος τη σύνδεση εκροών από τα διαρθρωτικά ταμεία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σε αγορά εργασίας και υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου