Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΑΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ...

«Αγαπητοί συνεργάτες,

Μαζί ξεκινάμε σήμερα μια νέα διαδρομή για το Δήμο της Πάτρας. Μια διαδρομή που θέλει κόπο, θέλει προσπάθεια, θέλει πολλή δουλειά, θέλει πάνω απ΄ όλα αίσθημα ευθύνης για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο.
Για να κάνουμε μια νέα αρχή. …
Για να κάνουμε πράξη το όραμά μας για την Πάτρα και να δείξουμε έργο στους Πατρινούς, αφήνοντας πίσω μας όλα όσα λειτούργησαν ανασταλτικά ανακυκλώνοντας αδιέξοδα και τραυματίζοντας την εικόνα και τη συνοχή της δημοτικής μας αρχής.
Όλα αυτά είμαστε αποφασισμένοι να τα αφήσουμε στο παρελθόν. Τα σβήνουμε. Κρατάμε όλα τα θετικά, κρατάμε όλα όσα μας ενώνουν σε ένα κοινό σκοπό, κρατάμε και την εμπειρία που αποκομίσαμε ακόμη και από τις άσχημες στιγμές αυτού του εξαμήνου και κοιτάμε μπροστά.
Σας επέλεξα για να προχωρήσουμε μαζί και να χαράξουμε μια νέα πορεία Για να τρέξουμε τα θέματα του Δήμου που αφορούν τους πολίτες και την ποιότητα της ζωής τους, για να αναμετρηθούμε με τα πολλά ανοικτά μέτωπα και τα συσσωρευμένα προβλήματα όλων των προηγούμενων χρόνων και να δώσουμε λύσεις.
Ήρθε η ώρα της πράξης.
Το πρώτο εξάμηνο ήταν για όλους μας μια περίοδος προσαρμογής στα νέα δεδομένα του Καλλικράτη. Όπως όλοι γνωρίζετε, ο Καλλικράτης προκάλεσε δυσλειτουργία σε πολλούς τομείς του δημοτικού έργου αλλά και σωρεία προβλημάτων, νομικών εμπλοκών και καθυστερήσεων.
Σήμερα, ο Δήμος Πατρέων είναι ένας από τους πρώτους Δήμους στη χώρα που έχει ολοκληρώσει το έργο της σύστασης και λειτουργίας των νέων οργανισμών του και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε ένα συνολικό σχεδιασμό του δημοτικού έργου, σε όλα τα επίπεδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ουσιαστικής δουλειάς και ευθύνης για την Πάτρα αλλά και για την παράταξή μας που έχει τη δική της ευθύνη απέναντι στην πόλη, Ιδίως σε συνθήκες πολύ δύσκολες δημοσιονομικά, καλούμαστε όλοι να δουλέψουμε σκληρά αφήνοντας στην άκρη όλα τα άλλα.
Για να διορθώσουμε λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις της πρώτης περιόδου που ήταν έως και αδύνατον να αποφύγει κανείς και να δουλέψει η δημοτική μηχανή σε συνεργασία με όλη την πόλη, με όλους τους πολίτες, όπως τους έχουμε υποσχεθεί και όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε.
Θα προχωρήσουμε λαμβάνοντας υπόψιν τις αντίθετες απόψεις αλλά και σεβόμενοι πάντα την αρχή της πλειοψηφίας που είναι και η απαραίτητη προϋπόθεση της δημοκρατικής λειτουργίας.

Με το νέο δημοτικό σχήμα, προχωράμε
σε αποκέντρωση και αναδιάρθρωση αρμοδιοτήτων με στόχο την καλύτερη λειτουργία και την αποφόρτιση αντιδημαρχιών με μεγάλο όγκο αρμοδιοτήτων που προκαλούσε συμφόρηση.

Δίνουμε έμφαση στους πρώην Δήμους που συνενώθηκαν με την Πάτρα και ορίζουμε υπευθύνους αντιδημάρχους.

Δίνουμε προτεραιότητα στην ποιότητα ζωής του πολίτη και στο περιβάλλον ενώνοντας το αντικείμενο του περιβάλλοντος και του πρασίνου, με την αυτεπιστασία.

Ορίζουμε εκπρόσωπο Τύπου ένα πολιτικό πρόσωπο της παράταξης, τον Πέτρο Ψωμά, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση και την προβολή του δημοτικού έργου. Ο Πέτρος Ψωμάς όπως και προεκλογικά έβαλε πάνω απ΄όλα το καλό της παράταξης και θυσίασε την υποψηφιότητά του ως δημοτικού συμβούλου για να αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, έτσι και τώρα θυσίασε τη θέση του Προέδρου της ΔΕΠΑΠ για να αναλάβει τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου και να διευκολύνει το έργο της Δημοτικής Αρχής, γεγονός που τον τιμά ιδιαίτερα.

Καθημερινότητα, κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Βάζοντας πάνω απ΄όλα και όλους την πόλη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δεν συμμετέχουν πλέον στο νέο δημοτικό σχήμα, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν στο χρονικό διάστημα που υπηρέτησαν το Δήμο από θέσεις ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου