Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

...ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ...

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών απέστειλε την ακόλουθη επιστολή σε φορείς της περιοχής καταγγέλλοντας την εφαρμογή Δημοπράτησης έργων με το σύστημα «Μελέτη – Κατασκευή» :
«Οι Εργολήπτες της Πάτρας, δια μέσου του Συλλόγου τους – όπως και το Περιφερειακό τμήμα του ΣΑΤΕ προσφάτως- καταγγέλλουν την κατά συρροή εφαρμογή Δημοπράτησης Έργων με το σύστημα «Μελέτη – Κατασκευή» χρησιμοποιώντας καθ’ υπερβολή την ερμηνεία των ειδικών όρων και προκαλούν πλήρη αδιαφάνεια για έργα που δεν απαιτούν ούτε ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά ούτε εξειδικευμένο προσωπικό και μηχανήματα και που έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων εταιρειών.
Για το λόγο αυτό απαιτεί την επαναδημοπράτηση τους με το πιο διαφανές – όσο και συμφέρον για τους πολίτες – σύστημα της απόλυτης Μειοδοσίας.
Θυμίζουμε πως οι τοπικοί Εργολήπτες μας έμμεσα αποκλείονται από το να συμμετάσχουν στα Έργα της περιοχής μας με αυτής της μορφής τις δημοπρασίες αφού είναι γνωστό πως οι επιτροπές αξιολόγησης επηρεάζονται από τα γνωστά επιχειρηματικά «λόμπι» - όπως πολλάκις έχουν καταγγέλλει όλες οι Εργοληπτικές Οργανώσεις αλλά και πολιτικά πρόσωπα- αυξάνοντας τα κόστη των έργων από 30 -50 % την ίδια εποχή που οι Δημόσιες δαπάνες περιορίζονται δραματικά και το έλλειμμα αυξάνεται.
Τη ίδια στιγμή οι συνάδελφοι εργολήπτες έχουν στείλει στην ανεργία το 80% του εργατοτεχνικού προσωπικού τους, δοκιμάζονται οι αντοχές τους οικονομικά από την σχεδόν ολοκληρωτική στάση πληρωμών και συρρίκνωση του Π.Δ.Ε. κατεδαφίζοντας τις επιχειρήσεις τους που με τόσο κόπο και κόστος δημιούργησαν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου