Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΤΟ ....ΚΑΓΚΕΛΟ !!!

Ο Άντι Κόλσον, πρώην διευθυντής της εφημερίδας «News of the World» και πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, εμφανίστηκε σήμερα σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου, όπου κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την πιθανή ανάμειξή του στο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο ανάγκασε τον μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ να κλείσει τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία κυριακάτικη εφημερίδα στη Βρετανία, αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι Times του Λονδίνου.
Παράλληλα, δημοσίευμα της «Guardian» αναφέρει σήμερα ότι ο Κόλσον υπάρχει περίπτωση να συλληφθεί. Το σκάνδαλο υποκλοπών αγγίζει τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε στενές επαφές με τον Μέρντοκ, ενώ είχε ορίσει εκπρόσωπο Τύπου της νεοεκλεγείσας κυβέρνησής του τον Άντι Κόλσον, ενώ ήδη ένας από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας - υφιστάμενος του Κόλσον - καθώς και ένας ιδιωτικός ερευνητής είχαν καταδικαστεί, επειδή είχαν παγιδεύσει τα τηλέφωνα εργαζόμενων στα Ανάκτορα.
Ο Κόλσον επέμενε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση, αλλά, καθώς προχωρούσαν οι αποκαλύψεις, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ομάδα του Κάμερον τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Guardian», ο Κόλσον πρόκειται να συλληφθεί σήμερα με την υποψία ότι είτε γνώριζε είτε είχε άμεση ανάμειξη στην υπόθεση των υποκλοπών όσο ήταν διευθυντής της «News of the World», από το 2003 έως το 2007.
Εικάζεται ότι ο δημοσιογραφικός όμιλος του Μέρντοκ, News International, θα μετατρέψει τη «Sun», την καθημερινή ταμπλόιντ με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία, σε κυριακάτικη, για να καλύψει την αγορά του κυριακάτικου Τύπου.
Ο Κάμερον, από την πλευρά του, διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις και με τη διευθύντρια του ομίλου και έμπιστη του Μέρντοκ, Ρεμπέκα Μπρουκς, η οποία ήταν διευθύντρια της «News of the World», όταν άρχισαν οι υποκλοπές το 2002, αλλά ο Μέρντοκ αρνείται κατηγορηματικά να την αποπέμψει από τον όμιλο. Ο γιος του Αυστραλού μεγιστάνα, Τζέιμς Μέρντοκ, και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Νews Corporation δήλωσε στο Sky News ικανοποιημένος που η Μπρουκς δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση όσο ήταν διευθύντρια.
Ερωτηθείς για το πώς αισθάνονται οι δημοσιογράφοι για την Μπρουκς, ένας από αυτούς είπε «καθαρό μίσος». «Θεωρούμε ότι κλείνουν μία ολόκληρη εφημερίδα μόνο και μόνο για να προστατεύσουν τη δουλειά μίας γυναίκας».
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ είπε ότι η Μπρουκς πρέπει να απολυθεί, συντασσόμενος με το σωματείο των δημοσιογράφων. Ο ίδιος πρόκειται σήμερα να χαρακτηρίσει σε ομιλία του το εποπτικό όργανο του Τύπου στη Βρετανία «αποδυναμωμένο» και να ζητήσει τη διάλυσή του. Αποσπάσματα της ομιλίας του έχουν περιέλθει στην κατοχή του πρακτορείου Reuters. Ο ηγέτης των Εργατικών πρόκειται να ζητήσει τη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο και να ασκήσει δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κάμερον για τις διασυνδέσεις του με στελέχη της News International.
«Η Press Complaints Commission (το εποπτικό όργανο του βρετανικού Τύπου) έχει αποτύχει πλήρως» θα πει ο Εντ Μίλιμπαντ. «Μοιάζει με ξεδοντιασμένο σκυλάκι. Ήρθε η ώρα να το απαλλάξουμε από τη μιζέρια του. Χρειαζόμαστε ένα νέο εποπτικό όργανο», θα τονίσει.
Στην Αυστραλία, το Κόμμα των Πρασίνων, το οποίο διαθέτει μεγάλη επιρροή, καθώς η πολιτική του στήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την κυβέρνηση μειοψηφίας των Εργατικών, κάλεσε την κυβέρνηση να ερευνήσει την αυστραλιανή «αυτοκρατορία» μέσων ενημέρωσης του Μέρντοκ. «Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας μέσων μαζικής ενημέρωσης από τον Μέρντοκ από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, με οκτώ από τις 12 ημερήσιες εφημερίδες μας να ανήκουν στην αυτοκρατορία του Μέρντοκ» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο ηγέτης των Πρασίνων, Μπομπ Μπράουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου