Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΟΙΚΟ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πάσα επισιμότητα υποδέχθηκε πριν από λίγο, το Φανάρι, την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, μια παλαιά γνώριμη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο πρωτοσύγκελος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι διάκονοι της πατριαρχικής αυλής υποδέχθηκαν την Αμερικανίδα υπουργό στην εξωτερική πύλη του Πατριαρχείου και την οδήγησαν στον πατριαρχικό οίκο. Η κ. Κλίντον ανήλθε την κλίμακα του Οίκου, στην κορυφή της οποίας την υποδέχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος για να την οδηγήσει στο πατριαρχικό γραφείο.

Στη συνέχεια, άρχισε η κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στην οποία παρίστατο ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής και ο αρχιγραμματέας της Συνόδου. Ιδιαίτερη προσοχή είχε δοθεί στην προετοιμασία και τα μέτρα ασφαλείας, κατά την έλευση της Αμερικανίδας υπουργού στο Φανάρι.

Επόμενος σταθμος για σήμερα της κ. Κλίντον είναι το Νεοχώριο του Βοσπόρου όπου θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου