Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΕΡΚΕΛ...

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα ότι η Ιταλία πρέπει να δείξει ότι υιοθετεί τις μεταρρυθμίσεις στον προϋπολογισμό που απαιτούνται για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη και πρόσθεσε πως είναι πεπεισμένη ότι αυτό θα γίνει.

«Η Ιταλία πρέπει να στείλει η ίδια ένα σημαντικό σήμα, συμφωνώντας σε ένα προϋπολογισμό που να ανταποκρίνεται στην ανάγκη για λιτότητα και σταθεροποίηση» επεσήμανε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με την πρωθυπουργό της Ισλανδίας, Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ.

«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι η ιταλική κυβέρνηση θα περάσει ακριβώς αυτού του είδους τον προϋπολογισμό, το συζήτησα χθες με τον Ιταλό πρωθυπουργό» υπογράμμισε η Μέρκελ.

Η καγκελάριος πρόσθεσε πως η Γερμανία συμφώνησε με άλλους ηγέτες της Ευρωζώνης ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να εγκριθεί γρήγορα ένα δεύτερο πακέτο στήριξης και πως η χώρα της, μαζί με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί το ευρώ.

«Η Γερμανία και όλοι οι εταίροι του ευρώ είναι σταθερά αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τη σταθερότητα του ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

«Αναφορικά με την Ελλάδα, θα ήθελα να πω ότι πρέπει να λάβει ένα νέο πρόγραμμα πολύ γρήγορα, μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου