Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΑΝΤ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ...ΜΠΟΥΡ ΛΟΤΤΟ?

Τα αποκαλυπτήρια των νέων δημόσιων αποχωρητηρίων που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της ρωσικής πρωτεύουσας μέχρι το τέλος του έτους και έχουν τη δυνατότητα να αντέχουν μέχρι και…βομβιστική επίθεση, πραγματοποίησαν χθες οι ρωσικές Αρχές. Με λεκάνες κατασκευασμένες από έξτρα ανθεκτικό τσιμέντο και είδη υγιεινής φτιαγμένα από ενισχυμένο πλαστικό και ατσάλι είναι βέβαιο ότι θα κάνει τους υποψήφιους βομβιστές να…«ιδρώσουν» στην προσπάθεια οργάνωσης ενός τρομοκρατικού χτυπήματος.

«Αν κάποιος τοποθετήσει μια βόμβα μέσα στη λεκάνη και αυτή εκραγεί, τότε η τουαλέτα δεν πρόκειται να καταστραφεί», σημειώνει ο Anatoly Ashikhmin, κυβερνητικός αξιωματούχος και μέλος της επιτροπής για την αντικατάσταση των δημόσιων αποχωρητηρίων.

«Προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση καθαρά για λόγους ασφαλείας καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βομβιστικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα», πρόσθεσε.

Η νέου τύπου τουαλέτα αναμένεται να αποτελέσει και καταφύγιο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, καθώς θα έχει σταθερή θερμοκρασία στους 16 βαθμούς Κελσίου, γεγονός πολύ σημαντικό για μια πόλη όπου το χειμώνα το θερμόμετρο πέφτει μέχρι και στους -30 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα «κατάληψης» τους από τους πολίτες (ειδικά τον χειμώνα), ο μέσος χρόνος παραμονής μέσα σε αυτή έχει οριστεί στα 30 λεπτά. Μετά το πέρας της διορίας, οι πόρτες θα ανοίγουν αυτόματα ενώ θα χτυπάει και ειδικός συναγερμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου