Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...

Σοβαρά επεισόδια σημειώνoνται το μεσημέρι της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ ομάδας περίπου 100 και πλέον αντιεξουσιαστών και των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στις οδούς Σταδίου, Καραγιώργη Σερβίας, Νίκης και Φιλελλήνων, όταν οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους άνδρες των ΜΑΤ με πέτρες και βόμβες μολότοφ. Η αστυνομία από την πλευρά της απάντησε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Αργότερα, οι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν και τμήμα της πλατείας Συντάγματος, απωθώντας τους «Αγανακτισμένους στην πάνω πλευρά της πλατείας.

Ωστόσο, οι «Αγανακτισμένοι» παραμένουν, διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και ο εφαρμοστικός νόμος που ψηφίζονται την Τετάρτη και την Πέμπτη αντιστοίχως.

Η κατάσταση έχει γίνει αποπνικτική εξαιτίας των δακρυγόνων.

Αντιεξουσιαστές και αστυνομικοί συγκρούονται κατά διαστήματα στους γύρω δρόμους της πλατείας Συντάγματος. Στις φλόγες τυλίχθηκαν ομπρέλες που βρίσκονται έξω από το κατάστημα Public, ενώ οι αντιεξουσιαστές έστησαν οδόφραγμα στην Καραγιώργη Σερβίας χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ομπρέλα από τα McDonald's.

Σκηνές από τα επεισόδια μεταδίδουν τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, όπως το CNN και το BBC.

Νωρίτερα συλλαλητήρια πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως, καθώς και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Επίσης, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στην Ομόνοια, στις 10 το πρωί.

Πηγή:Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου