Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΣΤΟ ΚΑΝΤΙΚΟϊ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ !

Σε εκλογικό τμήμα του Καντικόι (Χαλκηδόνας) άσκησε o Πατριάρχης Βαρθολομαίος τα εκλογικά του καθήκοντα, στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σε όλη την τουρκική επικράτεια σήμερα.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συγκέντρωσε φέτος το ενδιαφέρον των πολιτικών παρατάξεων, λόγω των σημερινών βουλευτικών εκλογών .

Ο πρέσβης Βολκάν Μποζκίρ, πρώην επικεφαλής της Γεν. Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και υποψήφιος βουλευτής με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), η κυρία Τουρκάν Νταγκογκλού, γιατρός και υποψήφια βουλευτής επίσης της Β` εκλογικής Περιφέρειας της Πόλης με το AKP, επισκέφθηκαν την Έδρα του Πατριαρχείου και έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Αναχωρώντας από το Πατριαρχείο, ο κ. Μποζκίρ χαρακτήρισε τον Πατριάρχη «μεγάλη εκκλησιαστική προσωπικότητα» και «πλούτο και κέρδος για τη χώρα».

Στις 30 Μαΐου, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο βουλευτής του AKP και εκ νέου υποψήφιος Μπουρχάν Κουζού, πρόεδρος της Επιτροπής της Τουρκικής Εθνοσυνελεύσεως για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ο κ. Κουζού συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Τοπικής Οργανώσεως Μπεσίκτας του AKP, Ιμπραΐμ Γιλντιρίμ και άλλους συνεργάτες του, ενώ στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Μοσχονησίων Απόστολος.

Κατά τη διάρκεια της συζητήσεως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και να αποκατασταθούν οι αδικίες του παρελθόντος εις βάρος της Ρωμαίικης Κοινότητας. Επίσης, εξέφρασε την ευχή όπως εισακουσθούν ο προτάσεις της Ρωμαίικης Κοινότητας, κατά την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος από τη νέα Βουλή.

Παράλληλα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του «Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος» CHP αποτελούμενη από τη γενική γραμματέα του κόμματος, βουλευτή της Πόλεως κα Μιχλούν Ταμαγλιγκίλ, τον αντιπρόεδρο Οσμάν Κορουτούρκ και την υποψήφια βουλευτή κα Μαρί Γκορμαζάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου