Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΜΠΑΧΑΛΟ!!!

Έληξε, αργά το βράδυ της Τετάρτης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, ο ημίωρος αποκλεισμός που είχαν επιβάλει στην Ακτή Δυμαίων, στο ύψος της Ελευθ. Βενιζέλου, ομάδες μελών και φίλων της "Χρυσής Αυγής", σε συνέχεια πορείας που πραγματοποίησαν, λίγο πριν τις 10 μ.μ., επί της οδού Ανθείας. Αμέσως μετά, τα συγκεκριμένα άτομα διαλύθηκαν, χωρίς να έχει γίνει γνωστό κάποιο πλάνο των επόμενων κινήσεών τους.
Στο μεταξύ, μέχρι αργά το βράδυ, αρκετά άτομα από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τον αναρχικό χώρο βρίσκονταν ακροβολισμένα σε διάφορα σημεία, κοντά στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, στην Παπαφλέσσα.
Όπως είναι φυσικό, οι ταυτόχρονες αυτές κινητοποιήσεις είχαν σημάνει συναγερμό στις αστυνομικές αρχές, που προσπαθούσαν, πάση θυσία, να αποτρέψουν μια πιθανή συνάντηση των δύο αυτών ιδεολογικών άκρων, η οποία, όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, θα μπορούσε να έχει οδυνηρές συνέπειες.
Μάλιστα, η επιφυλακή αυτή δεν ήρθη μετά τη λήξη της κινητοποίησης των "χρυσαυγιτών", αφού το όλο κλίμα παραμένει εξαιρετικά "ηλεκτρισμένο" και πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται για το αν θα κυλήσει ομαλά αυτή η νύχτα.
Φραστική επίθεση στον Γρηγ. Αλεξόπουλο
Εξάλλου, σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι και μετά τις 9 το βράδυ η συγκέντρωση κατοίκων των Ζαρουχλεΐκων, στην οδό Ανθείας, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, ως διαμαρτυρία για την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής τόσο από το φόρτο της λιμενικής λειτουργίας, που θα μεταφερθεί εκεί με τη λειτουργία του νέου λιμένα, αλλά και για την αύξηση της παρουσίας των μεταναστών (λόγω πάλι της λειτουργίας του λιμανιού).
Στο σημείο της συγκέντρωσης (Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανθείας) συναθροίστηκαν αρκετοί κάτοικοι (στις 8.30 μ.μ. ήταν 100 περίπου άτομα), ορισμένοι εκ των οποίων επιτέθηκαν, μάλιστα, φραστικά στον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο, που θέλησε να συμμετάσχει στην εκδήλωσή τους, αποδίδοντας ευθύνες και στην Περιφέρεια για την ανασφάλεια που επικρατεί μεταξύ πολλών Πατρινών.
Εκεί κοντά (Ανθείας και Ευδήμου) βρέθηκε και ομάδα 50-70 "χρυσαυγιτών", οι οποίοι τελικά δεν συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Βερόπουλου, όπως αρχικά ανέφεραν στο Διαδίκτυο, προφανώς από το φόβο της αντισυγκέντρωσης, που ετοίμαζαν οι αναρχικοί.
Στα πέρατα της Ελλάδας ο κατά φαντασίαν "βιασμός"
Οι "χρυσαυγίτες" και άλλα ακροδεξιά στοιχεία είχαν, όλες τις προηγούμενες ημέρες, επιχειρήσει να φτιάξουν, μέσω του Διαδικτύου αλλά και με φήμες που αυτοί διέσπειραν από στόμα σε στόμα, κλίμα σε βάρος των μεταναστών υποστηρίζοντας ότι ομάδα από οκτώ μετανάστες "βίασαν" νεαρό ζευγάρι στην περιοχή της ΒΕΣΟ ΜΑΡΕ, κάτι για το οποίο, πέραν του ότι υπήρξε διάψευση, η Αστυνομική Διεύθυνση απευθύνθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ζητώντας να παρέμβει, για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Οι αναρχικοί νωρίτερα επιτέθηκαν σε ισόγειο, στην οδό Ηλείας 13, που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη. Η επίθεση αυτή έγινε γιατί οι αναρχικοί είχαν πληροφορηθεί ότι στην οδό Ηλείας (κοντά στο σημείο που έγινε η επίθεση) υπάρχει στέκι, στο οποίο συγκεντρώνονται οι "χρυσαυγίτες" και παίρνουν "γραμμή" και αποφάσεις, παρουσία των ηγετών τους.
Στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων, στο σημείο της συγκέντρωσης έκανε αισθητή την παρουσία της ισχυρή δύναμη. Ωστόσο, οι αναρχικοί μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν εμφανιστεί εκεί.
Από την πλευρά τους, οι μετανάστες, που είναι στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, φοβούμενοι επίθεση από τους ακροδεξιούς, έχουν "οπλιστεί" με καδρόνια και παραμένουν ανήσυχοι μέσα στο χώρο που χρησιμοποιούν ως κατάλυμα, αποφεύγοντας να κάνουν εμφάνιση στους δρόμους.
Περίπου στις 10.30 το βράδυ σημειώθηκε κι ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ ομάδων μεταναστών, χωρίς, ωστόσο, να λάβει μεγαλύτερη έκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου