Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΝΑΥΑΡΧΟΣ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ...

Ο Καντάφι «πρέπει να φύγει», αλλά είναι δύσκολο να πούμε πότε θα συμβεί αυτό, δήλωσε σήμερα από το Κάιρο ο αρχηγός του μικτού γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Μάικλ Μάλεν.

«Η θέση των Η.Π.Α. είναι ότι ο Καντάφι πρέπει να φύγει», αλλά «είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο ανώτατος αμερικανός αξιωματικός κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους δημοσιογράφους στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

«Από στρατιωτική άποψη, αυτό που βλέπω δείχνει μια θέληση να συνεχιστεί η αύξηση της πίεσης για να αναγκαστεί ο Καντάφι να αποχωρήσει», πρόσθεσε.

«Αυτό όμως που έχω δει μέχρι σήμερα, είναι μια πολύ αργή πρόοδος: όλο και περισσότερους ανθρώπους από το καθεστώς του, που αποστατούν, ορισμένοι μάλιστα ανήκουν στις στρατιωτικές του δυνάμεις», πρόσθεσε.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ, που πραγματοποίησαν σήμερα σύνοδο στις Βρυξέλλες, απηύθυναν έκκληση για να προετοιμαστεί από τώρα η μετα-Καντάφι εποχή, λαμβάνοντας ως δεδομένη την αποχώρηση κάποια στιγμή του Λίβυου ηγέτη, παρά την επίμονη αντίσταση του και τις δηλώσεις του, την Τρίτη, ότι δεν θα υποταχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου