Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ...ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ...

«Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η χώρα μας πληρώνει ακριβά το τίμημα της δημοσιονομικής εκτροπής και της πίεσης που ασκείται από τη διεθνή κερδοσκοπία.
Δέχεται ταυτόχρονα τα πυρά από τον νομισματικό πόλεμο μεταξύ δολαρίου- ευρώ και των διεθνών κερδοσκόπων που ευελπιστούν στη χρεοκοπία της πατρίδας μας, την οποία θεωρούν ως τον πλέον αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης.
Στη μεγάλη πατριωτική προσπάθεια για να μείνουμε όρθιοι χρειάζεται να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών μας, χρειάζεται να ακούσουμε τις επιταγές και τις ανάγκες της κοινωνίας μας και να αποκαταστήσουμε τη διαταραγμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στην κυβέρνησή μας.
Τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνησή μας πρέπει να έχουν κοινωνικά χαρακτηριστικά και να ικανοποιούν το κοινό αίσθημα δικαίου.
Ο σχεδιασμός μας θα πρέπει να επικεντρώνεται σε τρία βασικά σημεία: στην αντιμετώπιση της λαίλαπας της ανεργίας με μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, στην ενίσχυση της παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα και στην επαναφορά της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά, με στοχευμένες δράσεις που θα αποσκοπούν στην προσέλκυση επενδυτών και στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής.
Οι χιλιάδες των διαμαρτυρομένων που διαδηλώνουν εδώ και μέρες πρέπει να μας προβληματίσουν και να μας «ανοίξουν» το δρόμο για να αντιμετωπίσουμε τις πολιτικές γάγγραινες του παρελθόντος εφαρμόζοντας έναν ουσιαστικό σχεδιασμό που θα εγγυάται διέξοδο από την κρίση.
Σε κάθε περίπτωση και εν όψει του νέου δανεισμού της χώρας μας, πρέπει εκτός των άλλων η κυβέρνησή μας να οριοθετήσει «κόκκινες γραμμές» που δεν θα εκθέτουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου