Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΤΟΥΣ...ΕΓΡΑΨΕ...ΚΑΝΟΝΙΚΑ...

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για τη Δυτική Αχαΐα :ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
07/06/2011
Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Η Δημοτική Αρχή του κου Παναγιωτόπουλου προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει και να απαξιώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, το κορυφαίο όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιπροσωπεύει το σύνολο της κοινωνίας.
Ως υπεύθυνη Αντιπολίτευση από την αρχή της θητείας μας με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις κάναμε αγώνες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας αλλά και γι αυτά που προέκυψαν αυτούς τους πέντε μήνες, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας χωρίς ακρότητες, λαϊκισμούς και θεατρινισμούς.
Η συνεπής στάση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κύριο Παναγιωτόπουλο ίσως γιατί πρώτη φορά έχει Αντιπολίτευση.
Ξεκινώντας τη θητεία μας αποφασίσαμε να δώσουμε μια περίοδο χάρητος στο νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατανοώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες. Αυτή την υπεύθυνη στάση μας η Δημοτική Αρχή την εξέλαβε ως αδυναμία μας και νόμιζε ότι μπορεί να παίζει με τους θεσμούς όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.Όλους αυτούς τους μήνες αντιμετωπίζουν το δημοτικό Συμβούλιο και τις παρατάξεις της μειοψηφίας απαξιωτικά, ώσπου έφτασε ο κόμπος στο χτένι όπως λέει και ο λαός μας.
Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 8:00 το βράδυ θα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο στα Λουσικά. Η Δημοτική μας ομάδα όπως και ο κύριος Θανόπουλος ήμασταν στο χώρο της συνεδρίασης πριν τις 8:00. Περιμέναμε στην αίθουσα συνεδριάσεων έως τις εννέα παρά εικοσιπέντε όπου και αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε όλοι μαζί αντιδρώντας στην εσκεμμένη αργοπορία του κυρίου Παναγιωτόπουλου και της Δημοτικής του ομάδας. Έως εκείνη την ώρα δεν υπήρξε κανένας να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να ειδοποιήσει τους επικεφαλείς έστω των παρατάξεων της μειοψηφίας για την αργοπορία, λες και αυτοί που περίμεναν στα Λουσικά δεν ήταν Δημοτικοί Σύμβουλοι που αντιπροσώπευαν το 35%των Δημοτών αλλά γαϊδούρια ή μάλλον υπήκοοι που περίμεναν τον καίσαρα.
Προκειμένου να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας αποχωρήσαμε όλοι μαζί αντιδρώντας στα εκ του πονηρού πολιτικάντικα παιχνίδια του κυρίου Παναγιωτόπουλου.
Τελικά πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή μόνο των συμβούλων της πλειοψηφίας μιας και ο Πρόεδρος του σώματος δεν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία να αναβάλει τη συνεδρίαση πιστός στη Βουλγαράκειο έκφραση « ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Μάλιστα για να υπάρχει και πολυφωνία σε κάποια θέματα υπήρξαν Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που «αντέδρασαν και καταψήφισαν».
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το όργανο που προασπίζει τα συμφέροντα των πολιτών που αντιπροσωπεύει και η απαξίωσή του με τέτοιου είδους μεθόδους οδηγεί σε έλλειμμα Δημοκρατικής λειτουργίας και αφήνει περιθώρια πολλών ερμηνειών για τα κίνητρα τέτοιων πράξεων.
Μετά τις υβριστικές φράσεις του κου Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε και σκηνοθετημένες αργοπορίες και καθυστερήσεις.
Τι είναι αυτό που κάνει τον κύριο Παναγιωτόπουλο να χάνει την ψυχραιμία του;
Για ποιο λόγο απαξιώνει έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο;
Μήπως δεν αντέχει τον αντίλογο;
Αναρτήθηκε από achagia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου