Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Υποψήφιοι Περιφερειάρχες



Στο ΠΑΣΟΚ επικρατέστερος είναι ο Δημήτρης Κατσικόπουλος (Νομάρχης Αχαίας) εκτός εάν τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Πάτρα και ακολουθεί ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Αχαίας Απόστολος Κατσιφάρας. Άλλα ονόματα που ακούστηκαν: Θύμιος Σώκος (Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας), Γιάννης Ζαφειρόπουλος (πρ, υφυπουργός) και Καφύρας Ευθύμιος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος (βουλευτής ΠΑΣΟΚ, πρώην νομάρχης), Ζαφειρούλα Δημαδάμα (στέλεχος ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτης Παπαγιαβής (νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας), Κώστας Σπηλιόπουλος (βουλευτής Αχαΐας), Παναγιώτης Φιλιππακόπουλος (τραπεζικός υπάλληλος). Επίσης ακούστηκε το όνομα Ενδιαφερόμενη είναι και η γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου και υποψήφια βουλευτής Αχαίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα. Στην τοπική οργάνωση σκέπτονται και τον βουλευτή Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι παραιτείται από την υποψηφιότητα που ο ίδιος κατέθεσε για το Δήμο Αιγίου, οπότε η πιθανότητα να μεταπηδήσει στην περιφέρεια, ή στο δήμο Πατρέων, πολλαπλασιάζονται.

Από τη ΝΔ, ο Νίκος Νικολόπουλος φέρεται να έχει το προβάδισμα, προκύπτουν όμως συγκεκριμένα ζητήματα πολιτικής τακτικής προκειμένου να επισημοποιηθεί η υποψηφιότητά του. Άλλοι πιθανοί υποψήφιοι είναι ο Σπύρου Σπυρίδων (πρώην Περιφερειάρχης), Γιώργος Κοντογιάννης (βουλευτής που αφήνει να εννοηθεί ότι ενδιαφέρεται), Παναγιώτης Καββαδάς, Παναγιώτης Αδρακτάς (πρ. βουλευτής) και Σπήλιος Λιβανός (πρ. βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας).

Επίσης στις δημοσκοπήσεις του κόμματος έχει συμπεριληφθεί και ο νυν βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος θα μπορούσε να εξασφαλίσει και την υποστήριξη του ΛΑ.Ο.Σ.

Από το ΚΚΕ υποψήφιος είναι ο Καραθανασόπουλος Νίκος, βουλευτής Αχαίας.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου